Реклама / Ads
0| 5658 |24.07.2015 ПОЛИТИКА

Борисов: Компромисът за Конституцията ми струва години живот

.
Бойко Борисов
Компромисът за конституционните поправки ми струва години живот. Това заявява премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на заседанието на председателския съвет на парламента, на което той преговаряше с партиите за промените в основния закон.
 

 По настояване на Борисов се водеше стенографски протокол на разговорите, а стенограмата се разпространява от пресцентъра на парламента по искане от медиите и с разрешението на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. "Ако Вие не стигнете до съгласие с тези няколко компромиса, ще отида на поражение с Вас в петък, но това няма да е добре нито за правителството, нито за нашите партии, нито за всичко, което положихме като усилия с всичките тези хора, повярвайте ми, да ги докарам тук и да проявяват желание за компромис - ми струва сигурно години живот вече, защото това го правя от десетина дни с огромни усилия", обръща се Борисов към Реформаторския блок, става ясно от стенограмата, с която "Дневник" разполага.

 

"Ние сме коалиция, нямаме ли с Вас ясната идея, няма какво да убеждаваме тези хора дали едното, или другото. Така че ще чакаме Вашето решение и ако е такова - бързо можем да съберем подписите. Ако не е това решение, отиваме в петък в парламента и приключваме с тази тема до следващите 3 - 4 месеца, 6 месеца по Правилник. Така че да сме наясно". "За мен най-важното нещо, което касае и пряко гилдиите, това е, че успяхме и успяваме да съберем гласове за разделянето на двете гилдии и те да избират и да бъдат избирани и да си взимат решенията, а не от статуквото, което го наричате сега - Висш съдебен съвет или пленум.

 

Това е огромна крачка напред, важна крачка и имаме шанс да съберем гласовете", казва Борисов. На заседанието пък искането за сезиране на Конституционния съд идва от лидера на ДПС Лютви Местан, който моли колегите си да не го възприемат като предложение на ДПС, за да няма драми с оглед на инициатора на предложението. "Мисля, че точно такъв подход - да бъдем убедени в конституционносъобразността на крайния продукт, ще направи реформата по-устойчива и още днес ще създаде предпоставки за далеч по-широка подкрепа, а може би дори и с над 180 гласа на първо четене", добавя той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6064 |24.07.2015 Доц. Ал. Маринов: ДПС е победителят от споразумението за промени на конституцията . 0| 5095 |23.07.2015 Бял дим! Договориха над 180 гласа за промени в Конституцията . 0| 5943 |01.07.2015 Борисов: Здрависахме се с Путин, нищо не ми е казал . 0| 6224 |25.06.2015 Борисов: Проблемно е, когато мечката играе в комшиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads