Реклама / Ads
2| 11740 |27.07.2015 ПОЛИТИКА

Бъчварова и голата истина

.
Голата истина не винаги е приятна гледка...
Вътрешният министър Румяна Бъчварова изрази за пореден път съмнение, че клиповете с полицейско насилие, пуснати в мрежата са атака срещу нея. Ама тя май наистина вярва, че е някакъв фактор в МВР, достоен за синхронизирани атаки. И защо да я атакуват, като е толкова удобна?
 
Заблуждават я, мажат и ските, манипулират я, а тя си мисли, че нещо зависи от нея. Много и се иска да е като Хилъри Клинтън или още по-добре - женският вариант на Бойко Борисов, да речем. Но не е. Защото е "безопасната игла" в чужда схема. Такава е голата истина, а голата истина невинаги е приятна гледка.

Но нека поразсъждаваме, защо някой би атакувал Бъчварова и МВР с видео за полицейско насилие. Ако министърът не бе заразена с вируса на властта, щеше да е наясно, че насилието или го има или - не. Действията в клиповете са факт - а това безспорно е насилие.

 

Повечето българи обаче нямат нужда от клипове, защото са наясно с полицейщината у нас. Не е задължително това да са ритници и юмруци. Корупцията по пътищата, незачитането на гражданските права и наглият непрофесионализъм също са вид насилие.

 

За МВР се съди по проведените сериозни, а не ПР акции, неутрализираните престъпни групи, повдигнатите обвинения и произнесените присъди. Такива няма вече повече от две години. За съжаление Бъчварова продължава безумствата във ведомството, започнати от Цветлин Йовчев и екипа му.  

 

Сега изтъква някакви аргументи: „Имаше известен синхрон в излъчването на два различни клипа, заснето в различни периоди. Това е доста класически прийом. Винаги има много хора, които са готови да застанат срещу ръководството на МВР, защото това означава дестабилизиране на много важна институция”. Каза го пред Нова тв Бъчварова. Само че и врабчетата в Борисовата градина знаят, че говори нелепици.

 

Истински синхрон имаше в поредицата публикации на пеевските медии срещу доказани професионалисти в МВР. Тогава Бъчварова бе глуха и сляпа и не защити ведомството от 100-процентовите лъжи. Това, освен безхарактерност, издава и зависимости. Кръгът Кой кадрува в МВР от няколко години и ако не го е разбрала, да попита патрона си Борисов. Може и с Цветан Цветанов и Станимир Флоров да поговори, те също са наясно. Всъщност тя и затова бе назначена: да захранва публичното пространство с конспиративни теории за разобличаващите клипове, да говори мъгляво за неразкритите престъпления, сблъсъците в циганските гета, мародерствата по селата и липсата на каквато й да е воля за борба с мафията.

 

Истинската опасност за МВР идва от корумпираните висши кадри и такива в средния ешалон, спуснати от политико-олигархични кръгове в системата. Затова няма нито една разработка и сериозна акция през втория кабинет "Борисов". Няма и да има.

 

Некадърни и продажни ченгета могат само да разложат системата, не да я оздравят. Хората искат разкрити престъпления, акуратни и интелигентни униформени, строго спазване на закона. Върху това да мисли Бъчварова, а не дали е експонирана на първа линия до Борисов или как изглежда на телевизора.

 

И накрая: ако Бъчварова подозира умисъл в излъчването на клиповете за насилие с цел нейното дискриминиране и това на МВР, да сезира прокуратурата. Нека тя разкрие източниците на атаките и техните мотиви, ако има въобще такива. Може и някоя сирийска връзка да излезе, ако се намерят подходящи разследващи и магистрати и бъдат мотивирани... И в това отношение Бъчварова има с кого да се посъветва.  

 

Малина Пенева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5912 |11.06.2015 Мая Манолова и Светла Бъчварова - протестиращи ловци . 5| 4769 |03.06.2015 Янков захапа Бъчварова: Задава се хаос с издаването на лични документи . 8| 4723 |29.05.2015 За Бъчварова случилото се в Гърмен не е етнически инцидент . 13| 4876 |12.05.2015 Бъчварова: Имаме план за действие за Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads