Реклама / Ads
1| 14284 |27.07.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Министерството на отбраната – социален дом

.
Николай Ненчев и компания
Поредна глупост във военното министерство – изхарчили пари за социологи„еско проучване на обществените нагласи към армията. Преди време направиха голям харч и за демократична политагитация с мастити и скъпи лектори. Защо е всичко това при орязания бюджет? Ако се направи един поименен списък за лицата, придобили право на пенсия, ще се види, че МО е един от големите социални домове в България.
 
Примери бол. Да вземем само една структура. В Дирекция административно-информационна обслужване от 1 юли не е освободен нето един служител на възраст над 60 години и 8 месеца за жени и 63 г. и 8 месеца за мъже. Директорът Пламен Колев сам наближава 63 и 8 м. И навярно е солидарен с наборите си и си ги пази. В диркецията има служителка на 63 г. и 8 м., друга на 60т. И 8 м. На служба е и служител на 64 г. и 4 месеца, който се е пенсионирал още на 49 г., но има още какво да даде на армията. Така е, едни ще служат до гроб, а младите ще бягат навън.

Дадохме пример с една структура. Имената засега ще спестим. Подобно е положението и в други дирекция и служби на министерството на отбраната. така е в социалната дирекция, подобно е положението в инспектората.  Има такива и в ръководния състав, след съветниците най-вече.

Та такава е реформата от 1 юли. Направиха я сякаш  за собствен кеф, с чадър за своите хора и като имитация за пред обществото. Свършиха я като кучето на нивата.

Военното министерство бъка и от конфликт на интереси. Ето и тук един пример. Съпругът на Весела Хитрова, началник на канцелария на Дирекция администативно-информацонно обслужване  е вече началник на финансов отдел, създаден специално за него. Всички документи във ведомството минават през нея, включително и финансовите на Пбамен Мач„ев /съпруга/. Е, не би ли могло да се предположи, че има условия за злоупотреба с прикриване на грешна и подвеждаща информация?

Хубаво е, че министърът на отбраната Николай Ненчев се бори с пожарите в Рила. Друг е въпросът каква е ползата от неговата помощ?! По-добре ще е той да си стои в кабинета и дръпне юздите на подчинените си замове, директори и съветници за оптимизиране на структурите си.  Иначе и догодина Менда Стоянова и Владислав Горанов ще му покажат среден пръст.

Дарин Драмски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7104 |26.07.2015 Горчева пред Фрог: Продавците на Сталиновия и Лениновия лик да фалират! . 0| 8951 |24.07.2015 Първо във Фрог: Задържаха мним зъболекар, лекувал от 2 години . 0| 5148 |24.07.2015 Радан Кънев: РБ може да промени конституцията само с картечница и революция . 0| 12194 |24.07.2015 Само във Фрог: Нова далавера с пагони в европари, пълна излагация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads