Реклама / Ads
0| 5721 |27.07.2015 НОВИНИ

Мохд Абуаси пред Фрог: С атаки срещу кюрдите Ердоган ще си върне позициите във властта

.
Мохд Абуаси
Атентатът на Ислямската държава в Турция, при който загинаха над 30 човека, ще се използва от президента на страната Реджеб Ердоган . Под предлог, че уж ще воюва срещу тероризма, той ще направи всичко възможно да удари кюрдите. Това каза пред Фрог нюз Мохд Абуаси , шеф на центъра на Близкоизточни изследвания, веднага след кървавия инцидент.
 

Часове по-късно южната ни съседка изпрати самолети срещу кюрдската ПКК .  Ако Турция не вземе категорично отношение към Ислямската  държава, не спре сътрудничеството си с нея и не затвори  границите, реално не може да се говори за сериозна политика на страната срещу тероризма. Много пъти предупреждавах, че има игра между Турция с Ислямската държава. Сегашните им отношения ще донесат големи вреди за бъдеще . Рано или късно терористите ще се сблъскат  с Турското правителство . В момента Ердоган   е наясно, че няма стабилно мнозинство в парламента. За да го постигне ще разбърка кюрдската карта. Знаете, че тези, които го победиха всъщност на изборите  са кюрдите. Президентът ще направи така, че на едни предстоящи избори кюрдите да не минат 10 процентната бариера. Това е единственото му  спасение да остане на власт и да спечели следващи избори, уточни Мохд  Абуаси .

 

По думите му атентатът на Ислямската  държава в Турция е предупреждение към страната, че ако се наложи ще я атакуват когато си поискат. Това може да стане само ако не сътрудничат на бойците или пък се поддадат на американската политика. Този атентат има няколко послания. Забележете, че той не беше извършен срещу турска цел , а срещу кюрдска. Знаем, че кюрдите не са в добри отношения и  с турското правителство. Терористите бяха убедени, че реакцията на Турция няма  да е много остра спрямо самите  тях. Ислямската държава атакува едно събрание, където имаше събрани кюрди от Западна Европа  , решени да търсят начин  за подпомагане на Купани  . Знаете, че градът беше опустошен  от терористите. На практика Ислямската държава  удари кюрдите, които са не само техен враг, но и на Турция. В същото време дадоха на Ердоган   основание  и той да ги удари, под предлог, че се бори с тероризма. За това не случайно кюрдите обвиниха Ердоган  , че носи отговорност за атентата. Става дума не за директна, а за политическа  отговорност, поясни експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7082 |26.07.2015 Горчева пред Фрог: Продавците на Сталиновия и Лениновия лик да фалират! . 0| 5633 |25.07.2015 Сакскобургготски пред СNN: Разбих мита, че кралските особи не са демократи . 0| 6444 |23.07.2015 Гърмен пак пред бунт! Скандална кметица продава Ковачевица за стотинки . 1| 4545 |23.07.2015 Маскирани задигнали 120 бона в Силистра пред очевидци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads