Реклама / Ads
7| 14093 |28.07.2015 НОВИНИ

Проф. Мирчев: Ще спечеля 110 000 гласа на първи тур в София

.
Проф. Михаил Мирчев
„На първи тур мисля, че e възможно да минем около 110 000 гласа, което е 20-23% от действителните гласове". Това заяви в сутрешния блок на бТВ кандидатът на БСП за кмет на София проф. Михаил Мирчев. В София предстоят изборни изненади, предрече социологът.
 
Той коментира и кандидатите за кмет на другите партии:  „Вили Ликов не го считам за силен противник. Реформаторски блок ще се досамоубива до местните избори. Основният опонент са Фандъкова и ГЕРБ. Една огромна пропагандна машина работи за Фандъкова“.

Здравеопазване, образование и детски градини са част от основните приоритети на Мирчев. Той иска ревизия на предишното управление при встъпване в длъжност. „Искам да се вдигне килимът и да се види какво е заметено под него. Много се строи в София на безумни цени, когато става дума за уж бедна държава“, отбеляза проф. Михаил Мирчев.

Той иска още да се оправи общият устройствен план. „Арх. Диков (главният архитект на София Петър Диков, б.р.) угажда на частни интереси“, по думите му. Казва се, че няма пари – в София има достатъчно пари за абсолютно всичко. Десетки милиони се икономисват всяка година и детските градини не са достроени, детските площадки също, тротоарите са в идиотско състояние, категоричен бе проф. Мирчев. Според него, ако средствата се използват на 100%, а не до 60%, ще може обикновените хора да имат достъп до здравни услуги. Здравеопазването става все по-платено, възмутен е той.

Мирчев разкри и какъв ще бъде слоганът му за кметската битка, професорът отбеляза: „Новото лице на София за софиянци“ и „Нека започнем новото обръщане на България от София“.

Кандидатът за кмет на БСП каза, че ще се яви на изборите без подкрепата на АБВ. Нямало е среща между Миков и първанов по въпроса. Според него Георги Първанов е ляв политик, но има ретроградни десни действия.

На въпрос каква оценка дава на управлението на Бойко Борисов, проф. Михаил Мирчев отсече: „Трагична“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6881 |27.07.2015 Проф. Михаил Мирчев: Смогът се създава от антените на мобилните оператори . 0| 4915 |20.07.2015 Проф. Плочев успокои: Антраксът е дотук! . 0| 4871 |20.07.2015 Проф. Кантраджиев: Антракс е, не бактериологическо оръжие . 0| 5207 |18.07.2015 Проф. Тодор Кантарджиев: Бум на заболявания има по морето и големите реки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads