Реклама / Ads
0| 5086 |28.07.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Отговорността на политиците да не прехвърляме върху гражданите

.
Михаил Миков
„БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще продължи да отстоява последователно демократичните права и свободи. В същото време ще се противопоставяме много категорично на злоупотребата с демократичните механизми за целите на политическия ПР, за подмяната на същностните проблеми на обществото, с онова, което в някоя лаборатория на медийните специалисти се предлага за пореден път на българските граждани”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна.
 
Той допълни, че левицата ще бъде категорично против отговорността на политиците за сегашното състояние на демократичната, правовата и социална държава, да се прехвърля върху гражданите. Миков подчерта, че тези граждани в началото на демократичния процес са дали ентусиазирано доверие на нова демократична България, както и за членството ни в ЕС, и срещу това са получили разочарование. „Всички сме длъжници. Всяка партия, всеки политик и ръководител на институция избира пътя, по който се връща това доверие. Ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ сме избрали своя път”, каза още Миков.  
          
Председателят на левицата коментира, че днес българските граждани имат много проблеми – бедността и убийствените неравенства, икономическото изоставане на България от развитите страни в последните 25 години, въпреки подкрепеното от всички партии членство в ЕС. „Несправедливостта - прояви има не само в съдебната власт, но много често гражданите се сблъскват с такива и в законодателния процес, и в действията на изпълнителната власт и администрацията – държавна и местна”, поясни Миков.

Според него българските граждани са разтревожени и от демографската перспектива в страната, която очертава в средносрочен план едно изключително лошо бъдеще за съществуването на България, като една модерна страна на Балканите. „Милиони българи са изключени от демокрацията, защото социално-икономическото изключване е небивало за последните 50 години. Защото достъпът до здравеопазване и образование все повече става на пазарен принцип и българските граждани не могат да разберат защо държавата отстъпва нови и нови сфери на частния бизнес в тези области”, подчерта той. По неговите думи днес демокрацията е заплашена от партии-проекти, които минават като падащи звезди през политическия небосклон, защото идейната основа е отречена и е подменена от корпоративния консенсус, от лобистките групи, за които идейните цели нямат значение. „Мнението на мнозинството български граждани няма значение, защото много често лобизмът и политическият ПР в електронните медии подменят реалните дискусии и проблемите, които тревожат българските граждани”, заключи Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5241 |26.07.2015 Миков: За месец БСП внесе 3 искания до КС . 0| 5107 |23.07.2015 Миков: Конституционните промени са абсолютна заблуда . 0| 6419 |28.06.2015 Миков: Приказките за реформи не убеждават след 8 месеца безплодни усилия . 0| 5170 |26.06.2015 Миков: Военната техника носи загуби за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads