Реклама / Ads
5| 5998 |29.07.2015 ПОЛИТИКА

ДПС и ГЕРБ си ходят вече официално - избраха подуправители на БНБ

.
Най-спорната кандидатура за подуправител на БНБ мина след повече от два часа разгорещена дискусия, при която депутати от почти всички парламентарни групи се обявиха остро против предложенията за подуправители на БНБ и най-вече срещу Димитър Костов и Калин Христов.
 
Със 121 гласа „за", 65 „против" и 4 „въздържал се" депутатите гласуваха доверие на Димитър Костов да оглави банковия надзор в БНБ за следващите 6 години.

„За"-то на ДПС спаси избора, подкрепен от ГЕРБ и много малка част от другите депутати.

Герберът Методи Андреев изпълни обещанието си и гласува против това решение в разрез с цялата си парламентарна група. Всички в БСП се възпротивиха на кандидатурата на Костов, както и 19 реформатори.

13 представители на Патриотичния фронт също казаха „не" на Костов, а деветима от БДЦ му гласуваха доверие. Атака изобщо не гласува, а от АБВ упражниха „шарен" вот - 4 бяха „за", 3 „против" и 2 „въздържал се".

Калин Христов спечели подкрепа в лицето на 125 депутати и оглави управление „Емисионно", а Нина Стоянова със 126 гласа „за" застана начело на подуправление „Банково".

От ДПС подкрепиха и тримата кандидати за подуправители, като заедно с гласовете на ГЕРБ, БДЦ и част от АБВ официално бе избран новият екип на гуверньора на БНБ.
Всъщност ДПС се надсмя на ГЕРБ, защото въпросните лица са в основата на срива на КТБ, което бе режисирано от кръга Кой на движението.

Тримата положиха клетва пред депутатите, но не в пълния им състав - разстроени от гласуването, народните представители от Реформаторския блок напуснаха пленарна зала.

МАЛЪК КОМЕНТАР: Време е Бойко Борисов да признае, че ГЕРБ и ДПС си ходят сериозно. То не бяха флиртове, задявки и нишани, то не бе чудо. В американските филми една дама щом се съгласи на вечеря, след това обикновено си ляга с платилия сметката. Тук вече имахме кафета, чайове, вечерни соарета и пр. та може да очакваме нещо от арсенала на фон Мазох... Ако политиците знаеха, колко смешни и жалки са техните опити да заблудят хората, щяха да изкарат поне един курс по актьорско майсторство. Е, сега поне е ясно, че ДПС не са били сами в екзекутирането на КТБ - ГЕРБ са им помагали. Иначе защо биха преизбрали предишните подуправители, за вожда на които - Искров - Борисов викаше чак от Берлин, че бил най-виновен за фалита на банката.
Гор-чи-во! Гор-чи-во!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4811 |22.07.2015 Задимя кафе между ГЕРБ и ДПС и за съдебната реформа . 0| 5777 |22.07.2015 Червеняков: Опасно е политиката да е повече от правото . 0| 7527 |14.07.2015 Борисов за протеста: Ще изригна, защото знам повече от всички, но... . 0| 5924 |07.07.2015 ГЕРБ избрали Искров за втори мандат заради другите партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads