Реклама / Ads
0| 5537 |29.07.2015 ПОЛИТИКА

Вижте одобрените от "Борисов 2" бг-кандидати за европейския икономически комитет

.
Европейския комитет
Министерският съвет одобри българските кандидатури за членове на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) за периода 2015 - 2020 г. Комитетът е консултативен орган на Европейския съюз, който дава становища по предложенията за законодателство на ЕС и по въпроси, които смята за важни.
 
Членовете на ЕИСК представляват интересите на страните си в различни области и са разделени на три групи - „Работодатели", „Работници" и „Други интереси" (земеделски стопани, потребители, защитници на околната среда, семейства, НПО и др.  Общо членовете на Комитета са 350, а за България определената бройка е 12.

Кандидатурите на България за членове на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) за периода 2015 - 2020 г. са както следва:
За група „Работодатели“ :  Милена Ангелова - главен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ),  Божидар Данев - изпълнителен председател на Българска стопанска камара (БСК),  Георги Стоев - заместник - председател на Българска търговско - промишлена палата (БТПП) и  Евгений Иванов - изпълнителен директор на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - гласът на българския бизнес (КРИБ).  За втора група : Димитър Манолов - президент на КТ "Подкрепа",  Веселин Митов - конфедерален секретар на КТ "Подкрепа",  Пламен Димитров - президент на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) и Иван Кокалов - вицепрезидент на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ).  За трета група – „Други“- Проф. д-р Лалко Дулевски - ръководител на катедра "Човешки ресурси и социална защита" в Университета за национално и световно стопанство, Диляна Славова - национален координатор на Национално сдружение Планинско мляко" и национален координатор на Българска асоциация на фермерите, Богомил Николов - изпълнителен директор на Българска национална асоциация Активни потребители (БНААП) и Диана Инджова - председател на УС на Движение на Хора с Увреждания (ДХУ).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5407 |24.03.2015 Миков: "Борисов 2" обрича на смърт бедните . 36| 6553 |20.12.2014 Костов: Бюджетът на "Борисов 2" възпроизвежда проблеми . 31| 8437 |18.12.2014 Цветанов: Руски интереси и сценарий свалиха правителството "Борисов1" . 16| 5989 |27.11.2014 Вижте кой коя комисия в НС оглавява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads