Реклама / Ads
19| 9091 |30.07.2015 НОВИНИ

Менда Стоянова резна Манолова за омбудсман, нахока Ревизоро

.
Менда Стоянова
Мая Манолова разчита на мъжката половина в парламента за избора й за омбудсман.Това каза по БНТ шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Според нея Манолова провела много активна кампания, срещнала се лично с почти всички народни представители, и най-вече с мъжете.
 
На мен тази кампания не ми подейства, допълни Стоянова. Тя припомни на колегите си от ГЕРБ, какво е правила Манолова в миналия парламент."Ще бъде учудващо ако колегите от ГЕРБ са забравили това", посочи тя.

Вчера ме ядоса лудия популизъм, който се вихреше в пленарна зала. Изказваха се хора, които въобще не знаят какво се върши и какво се случва в БНБ. Раздаваха се морални присъди. Ядоса ме още, че сме готови за политически цели да очерним един човек и да зачеркнем кариерата му. Тя коментира и вчерашните бурни дебати за избор на подуправители на БНБ. Много е лесно да се раздават присъди, но така похабяваме ценни специалисти, които могат да помогнат на държавата.

Новият управител на БНБ е готов да разсекрети заплатата си и всички митове ще паднат. Това е една много добра стъпка. Подуправителят, който е проверявал КТБ, банков надзор и одиторите са знаели какво се случва в банката. Те трябва да понесат своята отговорност. Същото важи и за Иван Искров. Аз никога не съм искала оставката на целия управителен съвет на БНБ. Новият управител на БНБ гарантира, че ще се намери баланса между това управителният съвет да контролира работата на всеки един подуправител в БНБ, разкри Стоянова.

Емил Димитров от Патриотичния фронт е най-големият популист в последно време. Той е атрактивен. Според мен това и търси. Мен медиите трудно могат да ме цитират и да извадят някакво бомбастично заглавие. Аз искам да обяснявам ясно и точно нещата, докато г-н Димитров винаги си е подготвил няколко артистични фрази, които после влизат в новините, обясни Стоянова.

ГЕРБ е най-голямата парламентарна група, но не може да свърши всичко. Това важи и за референдума. Ние търсим подкрепа. Когато я намерим, нещата минават. Когато не я намерим, нещата не се случват. Питайте Реформаторите и Патриотите, защо не минаха въпросите за референдума. Ние знаехме, че имаме тяхното съгласие, но в последния момент тях ги нямаше на линия, разкри председателят на бюджетната комисия в НС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4757 |18.07.2015 М. Стоянова: До края на септември ще е ясно състоянието на БНБ . 0| 4536 |15.07.2015 Стоянова: Нямаше договорки при избора на гуверньор на БНБ . 0| 4855 |23.06.2015 Стоянова: Пада банковата тайна . 0| 4633 |23.06.2015 Стоянова: Искров да чисти своите плевели, не чуждите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads