Реклама / Ads
24| 7496 |30.07.2015 НОВИНИ

Мая Манолова е новият омбудсман

.
Мая Манолова
Депутатите избраха Мая Манолова от БСП за омбудсман на мястото на Константин Пенчев, който беше другият кандидат. За Манолова са 129 души, а за Константин Пенчев - 82.
 
Председателят на комисията Евгени Стоев от ГЕРБ обяви избора на омбудсман

Мая Манолова благодари на всички, които са я подкрепили. Тя обеща, че ще бъде истински защитник на българските граждани. "Парламентът ще ми липсва. Убедена съм ,че ще работим заедно", завърши новият омбудсман своето изказване в парламента.

Мая Манолова внесе смут в залата на парламента след като реши да се ръкува с представители на всички политически партии.

Социалистката прекратява членството си в редиците на БСП и няма да бъде народен представител повече.

Мая Божидарова Манолова е родена на 4 май 1965 година в Кюстендил. Завършила е езикова паралелка на ПГ „Неофит Рилски“ с английски и руски език. Първо е следвала история в Москва, а след това и икономика и право в УНСС. Има и специализация по социален мениджмънт.

Член е на БСП от 1989 година. През 1990 година партийната й книжка е връчена от Георги Пирински в Кюстендил. Тя е трето поколение социалист. През 2003 г. наследява поста областен лидер на БСП в Кюстендил от Иво Атанасов. В резултат от рокадата, която по признанието на Атанасов е по причина, че е загубил доверието на председателя на БСП - Сергей Станишев, социалистическата партия губи всички последвали избори в областта.

Манолова е един от четиримата вносители на скандалната поправка "Ванко 1", както и на предложението за мажоритарен избор, залегнало в изменението на закона за избор на народни представители, благодарение на което ГЕРБ печели парламентарните избори в страната през 2009 г.

По професия е юрист. Била е депутат в 40-тото НС, народен представител е и в 41-вото Народно събрание от квотата на "Коалиция за България".

Манолова е секретар на ПГ на "Коалиция за България" в 41-вия парламент. Член е на Комисията по правни въпроси, на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите, на Комисията по здравеопазването.

Манолова става депутат и в 42-рото Народно събрание от Коалиция за България. През май 2013 година става заместник-председател на Народното събрание.

Владее руски и английски език.

Разведена е и в момента живее на семейни начала с депуатата от Коалиция за България - Ангел Найденов.

На мястото на Манолова в НС влиза стоматологът Иван Ибришимов, който обаче щял да е и кандидатът на БСП за кмет на Дупница.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9100 |30.07.2015 Менда Стоянова резна Манолова за омбудсман, нахока Ревизоро . 0| 5044 |28.07.2015 Уредиха депутатката Баракова с работа: Ще брои гласовете за омбудсман . 0| 4859 |26.07.2015 Енергийният омбудсман на ЧЕЗ разглежда по 70 сигнала на месец . 0| 5049 |23.07.2015 Корман Исмаилов: Ще подкрепим Пенчев за омбудсман

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads