Реклама / Ads
22| 10347 |31.07.2015 ГЛАСЪТ

САТАНИАДА БГ

.
Мая Манолова е новият омбудсман. Няма такъв народ. Мълчи и се мръщи. Тая продажна курва..., ще рече народът, когато се свечери и удари часът за лекарствата и ракиената доза. Прясна, върла скоросмъртница от джанки. Смрадлива, колкото й люта. Вародът може да пропусне алфа-блокера, но не и пърцуцата. Само тя му дава сила и свобода.
 
Това е един вероятен битов коментар на политическите събития от деня. Егати събитията. Бой се от данайците, дори когато носят дарове. Бой се от политиците, дори когато казват, че го правят за народа.

Всички, които гласуваха Манолова да стане "защитник на народа", знаят перфектно, че точно тя най-малко става за тази работа. Но гласуваха. Половината от БСП се радват да я махнат от групата си, защото им трови живота с болните си амбиции. Тича и се репчи пред микрофоните, сякаш се е надрусала до козирката. Сигурно не е, но така изглежда на моменти: напушена и с 4-5 редбула за закуска. Кисела, претенциозна, капризна, самовлюбена. Не й беше достатъчна една година като зам.-председател на парламента. Защото бе голям кеф за семейството. Нали помните, че и "зелените чорапи" - бившият военен Ангел Найденов и неин спътник в живота, пък стана военен министър. Две лимузини ги вземат, връщат, слугуват. Е-е-хх... За гугутки от Кюстендил и Димитровград това е като да си спечелил джакпота с подправени числа.  Голяма радост със свито сърце...

И никой, ама никой не посмя да попита Манолова дали е осребрила участието си в аферата "Костинброд"? Ясно е, че тя ще се нацупи: Глупости! Ще отрече, ама знае, че има хора, които знаят какво е станало тогава. Знаят с голяма точност - кой, къде, как.

Не я попитаха и дали постът зам.-председател на НС бе награда за "онази афера"? Щото ако е заради качествата й - има по-подходящи занимания. Колегите й в партията и парламента разказват прелюбопитни истории, но нито една не е за пред камера и микрофон.

Няма тайни, които са останали тайни завинаги. Само едно-две въпросчета, но в тоя шибан парламент не се намери и един човек с топки и дупе да ги зададе. Нито един. Патологично зависими скопци.

 

Сатаниада.

 

По същото време се разигра и друга пиеска. Тошо Тошев вече не е в главната роля. Буха му шута, както и на вестника му "Преса". Трудно е да се каже дали това е лоша или добра новина. На народа му е все едно. Вестникарските лъжи и манипулации не се ядат. Добра или лоша новина? Кой знае. Ако изданието бе опитало поне да е честно с обществото, щеше да е жалко. Но не опита. Затова пък легна на Пеевски. Заради парите, които дължеше на фирми на Цветан Василев. Тошо Тошев със сигурност все още се има за голямата работа, тогава нека каже как е финансирано това предприятие? Откъде са идвали парите, как ги е харчил, каква е ролята на другаря Рутц с офшорката, по кое време и как се намества Пеевски в схемата и пр. Тошев е длъжен да каже, ако му е останало парченце чест. За абсурдното решение солташака на прокуратурата и Пеевски - Бисер Лазов да придобие акциите на "Преса" - също. Но дали ще намери сили? Едва ли. Защото го е страх да не го стигне дебелия край. Дебелия, за КОЙто знаят всички.

В "Труд", "Стандарт", "24 часа", "Шоу" и пр. вече мирише на тамян. От молебена за спасение. Молят се да ги подмине пороя. До изборите може и да оцелеят, защото са нужни бухалки, но след това.... Защото Кой е събирач, а не давач. Стара мутренска поговорка. НяКой дебне в засада. Блъсков, Гочева и Бозукова обаче имат План Б - бегай с парите, другите да се оправят както могат. Друга мутренска мъдрост.

Свободата на словото отдавна е някаква близалка за наивници.

 

Сатаниада.

 

Сатани, наричани неподходящо "избраници на народа", му е...а майката на същия този народ. Гласуваха като фарисеи за старите подуправители на БНБ, което бе явен поздрав към ДПС за сриването на КТБ. Гласовете на ГЕРБ просто доказаха, че когато Бойко Борисов каже "добър ден", трябва да се гледа слънцето. Защото именно Борисов твърдеше, че Иван Искров, доскорошен управител на националната банка, е главен виновник за кризата миналото лято. Е, да не би Искров да е действал без заместниците си? Чак толкова глупав никой не е. А защо това касае народа? Ами защото в момента активи на КТБ за няколко милиарда се разграбват по чисто криминален начин. Разграбването ще мине за сметка на народа, а на улицата ще останат хиляди българи. Тогава ще схванат, че само с пиене на ракия и псуване не става. Разграбването се извършва с мълчаливото одобрение на прокуратура, правителство, парламент, съответни институции и спецслужби. Траят си, защото са зависими. А са зависими, защото немалка част от ръководителите им са тежко корумпирани. Такива са, защото са част от модела #Кой. Толкова е очевидно, колкото и противно.

Най-интересното в тази лъжа е, че е лъжа от първата до последната дума“, пише Булгаков в "Майстора и Маргарита". Казал го е без дори да познава и един български политик...

 

И понеже говорим за сатаниадата в нашия живот, нека си спомним думите от Апокалипсиса: "И свален биде големият змей, оная старовременна змия, която се нарича Дявол и Сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. ...Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време."

"Понеже знае, че му остава малко време!" - ето къде е ключът от бараката.

 

В "Тримата братя и златната ябълка" също има нещо по темата: Като видяло най-малкия брат, чудовището изревало грозно и трите му глави избълвали големи огнени пламъци. Момъкът не трепнал и с един удар отсякъл и трите глави. Змеят издъхнал и в същия миг всички реки, извори, потоци и чешми в царството рукнали".

Поуката е: без битка няма победа. Пътят към златната ябълка не е лесен...

 

От нас зависи колко ще продължи сатаниадата.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 13788 |29.07.2015 Борисов трябва да обяви предсрочни парламентарни избори . 6| 9566 |28.07.2015 Борисов между П. Каравелов, Иван Срацимир и потта на жабата* . 26| 9552 |26.07.2015 Светия Синод като ВСС-лицемерен и купен . 2| 7155 |25.07.2015 Защо трябва да оценим по-скоро положително съгласието по конституционните промени?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads