Реклама / Ads
25| 11194 |01.08.2015 НОВИНИ

Миков от Бузлуджа: И след 100 г. ще има значение ляво или дясно

.
Михаил Миков на Бузлуджа
"Не" на санкциите срещу Русия, които нанасят щети на България и на Европейския съюз. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в реч пред събралите се на традиционния събор на Бузлуджа, който се провежда под наслов "За хората! За справедливост и солидарност!". Според него всички партии трябва да отстояват интереса на България пред европейските институции.
 
Червеният лидер посочи, че БСП е истинска партия, която е успяла да оцелее през последните 25 години, въпреки че били създавани много различни лъскави политически проекти в български и чужди лаборатории. Целта била да убедят хората, че да се продава политика и прах за пране е едно и също нещо.

"Десетки хиляди сме тук да кажем, че има значение ляво или дясно. И след 100 години пак ще има значение. Ще има значение минималната работна заплата, здравеопазването, образованието, със здравните ни осигуровки да не се доплаща, да се преследват тези, които превърнаха обществените поръчки в начин на развитие, иначе младите ще си тръгват през Терминал 2", каза още лидерът на БСП.

Миков заяви, че през последната година БСП е минала през труден избор. "Постигнахме най-ниския резултат на избори за последните 25 години. Конгресът даде своя знак към политиката на БСП - да бъде представителната алтернатива на днешното управление", добави той и уточни, че за предстоящите местни избори наесен левицата излизала с гордо вдигната глава.

"В местните избори десницата се опитва да обясни, че няма значение дали политиката е лява или дясна. Дясното управление винаги е доказвало, че съществува заради властта", каза Миков и добави, че сегашното управление на страната няма спойка, което прави и страната нестабилна.

"Днес БСП излиза с гордо вдигната глава от тази една година, защото тя организира атаката на заробващия външен дълг от 16 млрд., тя отстоява правата на българина за здравеопазване, което не разделят хората на социално значими и социално незначими, защото ние, социалистите, казваме, че по-добре по-справедливо облагане, отколкото увеличаване на възрастта за пенсиониране до 67 години в страната, в която има най-ниска продължителност на живота", категоричен бе Миков.

Той добави, че левицата предлага лява политика на местно и национално равнище, защото регионалните диспропорции са убийствени, демографската криза съсипва перспективите пред страната и обикновения българин, неравенствата между 1% и онези 99% обикновени българи са тежки и водещи към безпътица.

 По-рано през деня председателят на БСП Михаил Миков поднесе цветя на Барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско – Севлиевския отряд. Там той връчи и членски електронни карти на новоприети млади социалисти. Сред тях бе и бъдещата майка Радослава Николова от Лясковец, Великотърновска област.

Близо 50 000 симпатизанти на БСП участваха под историческия връх Бузлуджа на традиционния си събор за партийното ЧРД. С празника се отбелязват 124 години от създаването на партията.

Социалистите пяха заедно с Петя Буюклиева, Христиана Дънкова, Денислав Ноев, Красимира Иванова, Михаил Михайлов, Нора Караиванова, Ивет Багерова, Николай Манолов, духов оркестър „Дико Илиев” и самодейни колективи от цялата страна. Митингът и честванията ще поротичат под знаковите за левицата песни „Една българска роза”, „Моя страна, моя България”, „Ако си дал” и много други, съобщиха от БСП.

Тази година наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков” получиха журналистите Тодор Коруев и проф. Велко Вълканов.

Голямата атракция обаче е специално създаденото за БСП социалистическо пиво. То се продава за 1.20 лв. и напливът за него е голям.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5720 |31.07.2015 Миков: Плевнелиев е успял бизнесмен и неуспял политик . 0| 6849 |27.07.2015 Махнаха от следствието хората, които не играят по свирката на КОЙ . 0| 4767 |26.07.2015 Миков: БСП ускорява своята дейност в НС . 0| 12509 |24.07.2015 ЛЪСНА ИЗМАМАТА! Пеевски не е имал нито едно дело като следовател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads