Реклама / Ads
20| 7747 |02.08.2015 ПОЛИТИКА

Миков: 50 000 подкрепиха политиката срещу убийственото неравенство

.
Михаил Миков
„50 000 души на Бузлуджа твърдо застанаха зад политиката, която предлагаме, насочена към хората в България, а не към корпорациите.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по БНР, след като в събота на връх Бузлуджа социалистите отбелязаха 124 г. от създаването на организирано социалистическо движение.
 
„Петдесет хиляди вляха позитивна енергия за по-успешно представяне на БСП на предстоящите местни избори, за победа на автентичното алтернативно представителство – това, което предлага на хората БСП и коалиционните й партньори", каза председателят на левицата. Той бе категоричен, че неравенствата в обществото са убийствени и предполагат друга политика от сегашната.

Миков очерта насоките в политиката, която БСП предлага на гражданите. „Държавата да се върне на мястото си, защото тя непрекъснато е тикана встрани и резултатите са налице – ниски доходи, демографска криза, проблеми в икономиката ни”, посочи той и допълни, че са нужни повече държавност, справедливост, високи доходи. „Затова хората дойдоха на Бузлуджа. Да, имаше и емоция, но тя е свързана с желанието им за друг път на развитие на държавата”, коментира председателят на БСП и допълни, че именно защото политиката на социалистите е насочена към интересите на хората, Мая Манолова е била предложена за омбудсман. „Убедени сме, че тя може да отстоява техните интереси”, категоричен бе той. Миков каза още, че интересите на хората ще бъдат отстоявани и от кандидатите на левицата за предстоящите местни избори. „Затова БСП издигна много високообразовани и опитни кандидати за кметове, като пример за това е кандидатурата на проф. Михаил Мирчев за кандидат-кмет на София”, обясни председателят. По думите му БСП предлага и много млади хора с доказани качества, които могат да споделят своя опит и като кметове.

Според Михаил Миков предложеният референдум съдържа мъгляви въпроси, на които гражданите се затрудняват да дадат отговор. „Затова ние настоявахме изборите и референдумът да се провеждат отделно. Дори и с този един въпрос, пак ще има проблеми”, каза председателят на БСП. Според него по-големият проблем с референдума е, че абстрактното задаване на  въпросите може, вместо да подчертае решение, да доведе до нови и нови дискусии. „Мисля, че президентът искаше да използва референдума за политическа кампания за президентските избори догодина, а не, за да се постигнат оздравителни процеси за демокрацията ни. Очевидно е също, че и в този случай се проявява партия ГЕРБ”, каза той.
    
Председателят на БСП направи и кратък обзор на инициативите на партията през този парламентарен сезон. Сред тях бяха действията срещу тегленето на 16 млрд. дълг, предложенията за пенсионната реформа, за борбата с демографската криза, законът, засягащ дейността на търговските вериги, кодекса на труда. „Ние бяхме единствената политическа сила, която постави най-много въпроси, които касаят живота на българските граждани”, каза в заключение Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5371 |01.08.2015 Михаил Миков: БСП черпи сила от миналото, стои стабилно в настоящето и очертава бъдещето . 7| 5619 |30.07.2015 Мая Манолова: И от ГЕРБ ме подкрепиха . 0| 5087 |28.07.2015 Миков: Отговорността на политиците да не прехвърляме върху гражданите . 0| 5241 |26.07.2015 Миков: За месец БСП внесе 3 искания до КС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads