Реклама / Ads
0| 5109 |02.08.2015 НОВИНИ

„София диша” започва от Малките пет кьошета

.
„София диша”
„София диша” започва днес в района на улиците около Малките пет кьошета. Събитието ще започне от от 16.00 часа и ще продължи до 22.00 часа, а основата тема ще бъде екологията.По време на фестивала хората ще разберат повече за различни социални каузи и образователни инициативи.
 
В рамките на първата неделя от фестивала ще вземат участие български производители на натурални продукти, сред които биоферми, производители на мед и пчелни продукти, производители на предмети и играчки от естествени материали. Голямата част от участниците са малки семейни компании, които ще представят екологични български продукти с ново отношение към природата или произведени чрез традиционни или забравени технологии и занаяти. Така освен презентация на разнообразна продукция, през тази неделя ще случат и работилници – включително и за деца, като тази за направата на играчки от натурално зърнено нишесте.

Освен това заради засиления интерес за участие на "София диша", събитието ще проведе мащабно социологическо проучване, целящо да даде посоката на развитие и разширяване на фестивала през 2016 г.

"София диша" ще се провежда всяка неделя от август. В рамките на изданието централни софийски улици се преобразяват от мръсни и задушливи пътни артерии в свежи зони за забавление.

Ето и тазгодишната програма:

2 август - "Малките 5 Кьошета"

9 август - ул. "Пиротска"

16 август - ул. "Ангел Кънчев"

23 август - ул. "Цар Иван Шишман"

30 август - ул. "Оборище"

Провеждането на фестивала отново ще наложи затварянето за движение на някои от улиците в центъра на столицата.

Днес от 08.00 до 23.00 часа се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства:

- по ул. „6-ти септември” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Хан Аспарух”;
- по ул. „Хан Крум” между ул. „Преспа” и ул. „Струмица”;
- по ул. „Неофит Рилски” между ул. „Струмица” и ул. „6-ти септември”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4867 |29.07.2015 Делото "Червеи" започва в съда на 29 септември . 0| 4545 |21.07.2015 Започват изненадващи проверки на плажовете . 0| 4455 |09.07.2015 Станишев: ПЕС започва кампания „Прозрачност за ТТИП“ . 0| 5557 |06.07.2015 ЦИК започва обиколка за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads