Реклама / Ads
22| 20660 |02.08.2015 НОВИНИ

След "Преса" пада и "Стандарт", замитат зловещи престъпления

.
Ирена Кръстева и Славка Бозукова близо една до друга Източник: Снимка: "Дневник"
Фалит и на "Стандарт". Това е следващата стъпка на Делян Пеевски, която ще бъде изпълнена от подставени лица. Славка Бозукова, която стана горд собственик на сайта "Блиц" и в-к "Шоу" без да е известен произхода на парите й, е извадена от управата на "Стандарт". Формален акт, за да може изданието да бъде закрито, а дължимите около 13 млн на фирма, близка до Цветан Василев и КТБ записани на гърба на данъкоплатците.
 
От една година се знае за неплатените дългове на "Стандарт". В пуличното пространство бяха публикувани факсимилета на нотариални покани към "ГМ Прес" АД, съиздател на "Стандарт". Първата нотариална покана от "Булит 007" ЕООД с управител Димитър Свещаров към "ГМ Прес" АД (съсобственик на в. "Стандарт"), представлявана от Кирил Захариев, е за възстановяване по силата на договор между двете фирми на 2 млн евро. Договорът е от 07.09.2011 г. Надлежно подписан от Захариев и Свещаров. Следва друга нотариална покана към "ГМ Прес" за 600 000 евро. Има и трета - също за 600 000 евро. Четвъртата е за 700 000 евро. Петата вече е за 2,5 млн евро.

Общо дългът е 6,4 милиона евро или над 13 млн лева. Ако се изчислят и лихвите, нещата стават съвсем космически. Въпреки това по договорите не е погасен нито лев. Прокуратурат и НАП обаче не проявяват интерес към мътилката около изданието и последвалите криминални сделки.

За всичко това Фрог нюз публикува информация още на 07.08.2014 г.

Смъртта на вестника е планирана отдавна, но се е изчаквало да се уредят далаверите с прехвърлянията на собствеността, за не се връщат милионите, а Пеевски да сложи ръка и върху тези медии. Схемата се реализира, "Преса" вече спусна кепенците, прокуратурата и НАП продължават да нехаят.

Според някои слухове в медийните среди, доскорошният собственик на "Блиц", "Шоу" и още няколко издания Георги Илиев е бил притискан и принуден да продаде медиите си. Рекетът е извършен от кръга #Кой по мафиотски маниер.

Третата стъпка е затварянето на "24 часа" и "Труд". Обещанието на Кой е на тяхно място да се появи нов проект. С тази залъгалка в момента се опитват да неутрализират евентуална реакция на журналисти, които отдавна са наясно с мафиотските схеми на картонените собственици и ехните кукловоди.

Стефан Ташев, шеф на криминалния отдел в затворения "Преса" вече повдигна завесата за мръсните игри около съсипването на изданието.

 

Неговото мнение четете в рубриката "ЪНДЪРГРАУНД".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6586 |02.08.2015 Година след ада: В Мизия кошмарът продължава като в крематориум . 27| 9443 |01.08.2015 Ал. Йорданов: Т. Тошев и "Преса" спираха демократичното развитие на България . 1| 5034 |01.08.2015 Плевнелиев станал по-силен след бламирането на референдума . 25| 11195 |01.08.2015 Миков от Бузлуджа: И след 100 г. ще има значение ляво или дясно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads