Реклама / Ads
2| 11261 |03.08.2015 АКТУАЛНО

Пеевски спасява любимката си от Стандарт

.
Ето и конкретните схеми, по които в момента Лазов и компания работят, за да сложат ръка върху вестниците Стандарт, Труд и 24 часа:
 
След поредица от финансови схеми любимецът на прокуратурата Бисер Лазов и свързани с него физически и юридически лица стават основни кредитори на изданията – под диктовката на Делян Пеевски.

При всичките случаи е на лице разпореждане с активи на неизрядни длъжници на КТБ пред безучастния поглед на квестори, синдици, прокуратура, ФГВБ и т.н.

Тъй като Бозукова е любимката на Пеевски, дългът на Стандарт е завъртян в по-сложна схема. Трябва да се знае че Любимката е първа сред равни. Неслучайно преди да се реализира схемата Бозукова излиза от ръководството на ГМ ПРЕС АД и е освободена от отговорност от общото събрание.

Врътката - Булит 2007 ЕООД е длъжник едновременно на КТБ и Консулт АВ ЕООД. По документи защитения свидетел Бисер Лазов прехвърля на Стандарт своето вземане от Булит 2007 ЕООД. Така Бозукова хем има да връща, хем да взема. Вложителите на КТБ пият студена война, защото тези пари няма да се върнат в масата на несъстоятелността.

Накратко схемата е следната:
Издателят на в-к Стандарт – ГМ ПРЕС АД е длъжник на Булит 2007 ЕООД, което от своя страна е длъжник на КТБ АД.
През 2014 г. Булит 2007 ЕООД подава молба за обявяване в несъстоятелност на ГМ ПРЕС АД.
По наша информация в началото на 2015 г. дружество на Бисер Лазов - Консулт АВ ЕООД продава на  ГМ ПРЕС АД свое вземане от Булит 2007 ЕООД. По този начин Лазов постига две цели едновременно:
Първо:  Булит 2007 ЕООД е възпрепятствано да си събере вземането от ГМ ПРЕС АД /издателят на в-к Стандарт/ и да си погаси кредита към КТБ АД.
Второ: Бисер Лазов, чрез Консулт АВ ЕООД, става новия кредитор на ГМ ПРЕС АД /издателят на в-к Стандарт/.
 
Издателят на вестниците Труд и 24 часа – ПРО НЮЗ БЪЛГАРИЯ АД е длъжник на Сайга консулт ЕООД, което от своя страна е длъжник на КТБ АД.

През 2014 г. Сайга консулт ЕООД подава молба за обявяване в несъстоятелност на ПРО НЮЗ БЪЛГАРИЯ АД.

Видно от Търговския регистър Сайга консулт ЕООД е прехвърлило своето вземане от ПРО НЮЗ БЪЛГАРИЯ АД /издателят на вестниците Труд и 24 часа/ на ТЦ ИМЕ АД.

Изпълнителен директор на ТЦ ИМЕ АД е Теодора Танева, която също като Лазов е защитен свидетел по делото срещу бивши директори и служители на КТБ.

В резултат на горното прехвърляне ПРО НЮЗ БЪЛГАРИЯ АД /издателят на вестниците Труд и 24 часа/ ще дължи пари на фирма от „приятелския кръг”.

Да припомним, че Венелина Гочева получи 15 000 000 евро от продажбата на Полиграфическия комбинат без да върне дълга си към Сайга консулт ЕООД. И в този случай вложителите на КТБ пият студена вода.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 13046 |27.07.2015 Славка Бозукова и Пеевски се прегърнаха в БЛИЦ и "Шоу" . 1| 20054 |15.07.2015 Фрог научи: Пеевски наредил Мариета Иванова да оглави СДВР . 10| 11687 |12.06.2015 Прежали ли ДПС Делян Пеевски? . 26| 11635 |01.06.2015 Осман Октай пред Фрог: Делян Пеевски е финансовият посредник на КОЙ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads