Реклама / Ads
7| 7184 |04.08.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Може да се хвърлят домати срещу БГ политици, каза съдът

.
Мятането на домати по българските политици е напълно допустима проява на изразяване на определени позиции към дадената дейност на политика. Това се казва в решение на СРС по делото срещу Николай Колев Босия, който беше изправен на подсъдимата скамейка в петък за това, че хвърля развален зеленчук срещу народните представители заради незаконната продажба на шофьорски книжки.
 

 Така за  едно и също обвинение Босия беше опрадван  за трети  път. Проявите  на граждански протест могат да вземат различни форми и тези форми са свързани изключително  и със замеряне на яйца, вода, блажна боя, домати, обувки и други подобни, се казва в решението на съдебния състав с председател Николай Василев. От материалите  по делото  лъсва и един много съществен факт. За последно, за мятане на домати Босия е бил оправдан в края на май. От тогава до сега той многократно  продължава формата си на протест до онзи ден.

 

Тогава на входа на НС  цъфнала Менда  Стоянова и това разлютило ченгетата. За да защитят представителката  на ГЕРБ те решили да арестуват за пореден път беловласия  мъж. Отвели го в прочулото се с насилие  Първо РУП, където лекар измерил кръвното на арестувания. То било 170 на 110, заради което медикът предупредил да не пипат Босия. Въпреки, че показал  оправдателните си присъди за същото деяние, той бил пуснат да си върви едва вечерта. По време на заседанието  в СГС  стана ясно, че акта за констатиране на дребното хулиганство е разписан от служителката Веселка Шейнова . Установено е, че в документа липсва час на извършване на деянието, което се счита за процесуален пропуск. Учудващо за юристите е защо МВР  отиграва  един и същи казус толкова пъти и ангажира голям ресурс, въпреки, че краят на упражнението  е с предизвестен края и той не е в полза на вътрешното ведомство. Те са категорични, че реформа в правосъдието не може да има, ако не се реформира и досъдебното  производство . В противен случай отново ще се стигне  до ситуацията, в която се повтаряше максимата: Ние ги хващаме, те ги пускат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4439 |03.08.2015 Самоубиец полетя в бездната от 20-ия етаж . 2| 5185 |31.07.2015 Първо във Фрог: Вселенският патриарх пристига на Архангелов ден . 4| 6367 |31.07.2015 Атанасов: ДПС може да е камъчето, което да обърне коалицията . 4| 5083 |30.07.2015 П. Иванов пред Фрог: Пълен смях, БСП щели да ни вадят от демографската катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads