Реклама / Ads
0| 5129 |05.08.2015 ПОЛИТИКА

Кунева иска единна регистрация на Реформаторския блок за изборите

.
Меглена Кунева
Движение „България на гражданите” бе първата политическа сила, която каза – искаме единна регистрация на Реформаторския блок (РБ) за местните избори. Това заяви на пресконференция вицепремиерът и лидер на ПП Движение „България на гражданите” (ДБГ) - Меглена Кунева.
 
Меглена Кунева посочи, че още през декември миналата година на Национален съвет на ДБГ е направена „пътна карта“ за стъпките, през които трябва да се мине, за да стане РБ единен политически субект. „Това не става от един ден за друг, извървяват се определени стъпки, т.е. Движение „България за гражданите” е за това да се създаде единен политически субект и явяването на изборите с единна кандидатура е част от тази картина”, допълни Кунева, предаде „Фокус” – Видин.

Вицепремиерът посочи, че всяка една партия от Реформаторския блок има своите хора, които иска да покаже на предстоящите местни избори, да покаже, че има добър продукт, който може да сложи на масата за обсъждане. „За нас във Видин този продукт е Павел Паунов. Това е човек, който има политически опит, той се е явявал на директни избори и се е представил добре. Това е човек, който разбира от управление и, след като е могъл да управлява финансите на Дунав мост 2, със сигурност ще постъпи по същия начин, когато управлява финансите на общината. Той разбира от финанси, има дисциплина и тази дисциплина е преминала през проверката на чуждестранни компании, които не наемат случайни хора. Това е добра атестация”, каза Меглена Кунева.

Тя посочи, че партиите в Реформаторския блок ще се съберат и ще се разгледат номинациите за кандидатите за кметове. Според нея няма интрига и напрежение между структурите на партиите от РБ във Видин. „Трябва да има възможност партиите да покажат повече добри лица за кандидати за кметове във Видин, а ние, от многото добри кандидатури, да кажем – ето, това е, и да изберем една”, заяви още бившият еврокомисар.

Кунева уточни, че не изключва възможността не във всички населени места от Реформаторския блок да се явят с единна кандидатура на местните избори. „Затова ни трябва коалиционно споразумение – може ли да се използва името Реформаторски блок, ако само две от партиите, или само три, постигнат съгласие. Има градове, в които има наслагване за определени партии, при всички случаи коалицията Реформаторски блок не трябва да се дестабилизира, но може би понякога трябва да не се съгласяваме и в това да не виждаме нищо страшно”, обясни Меглена Кунева.

На пресконференцията стана ясно, че в половината областни центрове в страната Реформаторския блок вече има единни кандидатури за кметове. Подчертано бе, че големият проблем във Видин е отношението на Движение „България на гражданите” и на други партии към управлението на Видин, което всъщност е основата за някои напрежения в Реформаторския блок. Позицията на Движение „България на гражданите” е, че Видин се управлява много зле и че е в технически фалит и перспективите на града с това местно управление не са добри.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6725 |27.07.2015 Кунева призна, че ДПС им извило ръцете за съдебната реформа . 0| 5252 |26.07.2015 Миков: За месец БСП внесе 3 искания до КС . 0| 5312 |16.07.2015 Р. Кънев: Правосъдната мафия искаше да скара Цацаров и Иванов . 0| 7881 |03.07.2015 Борисов иска отчети и програми от кметовете на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads