Реклама / Ads
14| 11765 |06.08.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Око на Фрог: Разтърсващи истини за военната авиация и разследвания "Пилатус"

.
Скоро военни самолети може да виждаме само в музея
В щаба на Военновъздушните сили /ВВС/ на бул. "Тотлебен" в София ври и кипи. Има разследване за самолета "Пилатус РС-12”, който тези дни се приземи по корем с щета за милион. Канибализмът във ВВС продължава и днес.Подготовката на нови пилоти е провал. Лъжат за ремонта на Ми-24. Положението с МиГ-29 е трагично. Новите изтребители са мираж. ВВС е на земята.
 
Ето какво ни пишат офицери от ВВС, които служат в самия щаб на Военновъздушните сили и в Щаба на отбраната:

1. Пилотът Цветан Калайджиев 2 пъти не е получил сертификат за завършен курс на "Пилатус-12" в Швейцария. Някой от ВВС е извършил натиск и пилотът успява да полети на самолета, а впоследствие да го сбутаняса...

2. Самолетът е бил в режим излитане, когато е кацал! Човешка глупост и безотговорност, грешка за почти милион.

3. Колесникът не е прибран...

4. Самолетът каца на пистата... чак след това разбират каква простотия са направили.

5. Дежурните в кулата са дремели и не са си свършили работата.

6. Не е пратена и спешна помощ, за да помогне при нужда.

7. В авиобазата разполагат с 5 летящи МиГ-21, но с 4 двигателя и постоянно сменят двигателя на единия, за да лети другия. КАНИБАЛИЗЪМ!

8. Прескачаме го /Б.р.Лично е и засяга голям командир/

9. До кога ще лъжат за ремонта на Ми-24? А и защо  е аджеба един Ми-24? Подготовка ли ще се възстановява, на учения ли ще се участва?

10. Курсът за 8-те нови пилота е пълен провал. Главната цел на курса е  да преминат подготовка на нов изтребител. Кога? Нали е ясно, че след година-две пак ще трябва да възстановят подтоговката си.

11. Провежда се спасяване на море на пилоти, а няма Морска подготовка!

12. Три пъти се аварира с "Пилатус", а самолетът изключително рядко аварира в чужбина. Направете справка по сайтовете за авиационни произшествия. Значи причината не е в сигурния самолет, а в НЕтренираните ни пилоти.

13. Казват, че ген.Радев се бори за ВВС?! Така ли е? Какво направи той 3 години като зам.командир? А 1 година като командир? Ние от системата искаме факти. Сега нальотът ни е наполовина от времето, когато бе ген. Попов командир.  За тези 4 години на власт, защо чак сега се сети, че положението с МиГ-29 е зле... Писал докладни! Обаче първата докладна бе в края на 2014 г. А преди това не се ли знаеше, какво става? Елементарно, ей! Знаят, кога изтича Рамковото, знае се кога изтича ресурсът на двигателите, знае се,  че има санкции срещу Русия... И се борили, за какво? Авиацията ни е ПРИЗЕМЕНА!

Необходим коментар: ВВС са на земята. Защо? Но тези въпроси не са само към командира на ВВС генерал-майор Румен Радев. Въпросите са и към министъра на отбрана Николай Ненчев, към шефа на комисията на отбрана генерал от запаса Михо Михов, към Върховния главнокомандващ въоръжените сили и президент Росен Плевнелиев, към премиера Бойко Борисов, към.....Последните трима и свитата около тях няма да помогнат, ще се оплитат в обещания и лъжи. Офицерите помнят ген. Радев като лидер и добър пилот. Не е ли време да загърби дори личните си интереси и емоции и удари с юмрук по масата – и на министъра, и в парламента, и в президенството, и министерския съвет. Мълчанието на генерала обрича на смърт военната ни авиация. Зад гърба си все още има подкрепата на цялото офицерство, не само на тези със сини околожки, както и на читавите МиГ-29 и МиГ-21, които чакат смели мъже да ги яхнат.Един генерал трябва да е ас и на небето, и на земята.

По материала работи Дарин Драмски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5568 |03.08.2015 Д-р Тотко Найденов за Фрог: Защо чакахме ООН да ни каже, че се стопяваме?! . 3| 6140 |03.08.2015 С. Иванов пред Фрог: Шефовете на КАТ винаги са си купували местата . 0| 6220 |21.07.2015 П. Иванов за Фрог: Прави се национална измама от социологическа агенция . 0| 7181 |15.07.2015 Д. Йончев за Фрог: Сътрудник прикрива срастването на полицаите с престъпността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads