Реклама / Ads
14| 17988 |08.08.2015 НОВИНИ

Заболяване на аортата погубила Филип Плевнелиев

.
Росен Плевнелиев
14-годишният син на президента Росен Плевнелиев е починал от заболяване на аортата, което се среща изключително рядко. Това е причината за внезапната кончина на момченцето, научи Фрог от свои източници.
 

Ученикът от математическата гимназия до този момент не е имал никакви здравословни проблеми. Вчера му прилошало и той бил приет в кардиологията на Трета градска болница, която се слави с добрите си специалисти.  Над 10 часа лекарите са се борили за живота на Филип, но не успели да го спасят.  Болестта се е развила толкова бързо, че е шокирала всички. Преди това детето не е имало никакви оплаквания.

 

Филип е най-младият блогър у нас. Той  започва да прави блог през 2008 г. В началото пише: "Моето име е Филип. Започвам този блог на осем години. Имам двама братя. Правя си блог, защото искам да си имам дневник, който и другите да гледат (имам си и таен, на хартия). Обичам да чета и да спортувам." Блогът е просъществувал няколко месеца - до януари 2009 г. Майката на Филип - Юлиана му помага с блога. Филип е бил страстен любител на футбола и тениса. 14-годишното момче коментирало футболните дербита като професионалист. От профила му в Туитър става ясно, че момчето е фен на английския гранд "Манчестър Юнайтед”. Филип е посочил категорично, че обича футбола и лаптопа си. Превнелиев държеше съпругата и децата си далече от медийния шум.

 

Много хора на културата и общественици заклеймиха грозните коментари в някои електронни сайтове по адрес на почерненото семейство. Екипът ни осъжда подобни писания и призовава за съпричастност към човешката трагедия.


Премиерът Бойко Борисов отменя програмата си за утре заради голямата загуба на семейството на президента.

 

Междувременно организация на евреите в България „Шалом“ изпрати съболезнователен адрес до президента Росен Плвнелиев във връзка със трагедията, сполетяла семейството му. Ето какво се казва в него:Уважаеми господин Плевнелиев,
скъпи Росене,

От името на Организация на евреите в България „Шалом“ и лично от мое име изказваме нашите искрени съболезнования на Вас и Вашето семейство за сполетялото ви нещастие. Приемаме Вашата загуба, като загуба на член от нашата общност и скърбим заедно с Вас. Но БОГ ни учи, че нещастията трябва да ни правят по-силни.
Разбираме Вашата болка като баща, и в този труден за Вас момент, сме убедени, че ще намерите сили да изпълнявате мисията си на държавен глава и един от най-видните политически ръководители на нацията.

Още веднъж, бихме искали да изразим подкрепата на българската еврейска общност в личната Ви болка и скръб.

Максим Бенвенисти,
Председател на ОЕБ „Шалом“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4640 |08.11.2014 Половината българи са с депресия, всеки трети е с мозъчно заболяване . 15| 7009 |15.03.2014 Д-р Гълъбова: Жалбите на Петко са симптом за заболяване . 2| 6122 |06.02.2013 Ревност погубила Тепавичарови? . 1| 4842 |16.01.2013 Рядко заболяване мъчи жителите на Благоевградска област
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads