Реклама / Ads
8| 9316 |13.08.2015 ГЛАСЪТ

Пинокио в Страната на лъжата и ром(е)ите

.
Пак загинаха млади хора. Този път в Лесидрен. Истинска трагедия, но за медиите си е "добра" новина в лятната "суша". Дотук я докарахме: мъртвите да "освежават" информационния поток, а хората да не реагират, заети с личните си проблеми.
 
МВР ни успокоява, че прави всичко възможно.... Не е спирало, както се казва, денонощно се грижи за нас. И издирва. Издирва убиецът на Жоро в Борисовата градина, Ембака, който утрепа Николай Чивиев на магистрала "Струма", "терористите", които щъкат из държавата и пазаруват в магазини... Издирва ли издирва. Неуспешно. Но някой ден... Иначе всичко е наред: няколко жертви, к‘во толкова.

 

И депутатите се гърбят в жегите. Жънат предизборно. Усилно време за далавери. За Малдивите остават броени дни. Местните там вече знаят: говори ли някой нон стоп по джиесема на плажа - български политик е. Знаят също "Да му е.а майката". Полиглоти.

 

В родината - пек и зной. Плюс бруцелоза, смърт по пътищата и кметски сделки.

 

Днес българите обичат Тодор Живков. Преди 10 ноември го мразеха. Мразеха и дъщеря му Людмила Живкова. Сега са на път да заобичат и нея, защото ходела по света да разнася славата ни. В Индия, например, я посрещали с почести. Не е чудно, нали сме втората родина на циганите. Те произхождат от парийските племена в Северозападна Индия. През ХII век се промъкнали във Византия, но оттам ги изгонили. И те се заселили в българските земи. Казали, че са почитана индийска каста. Оттам идва и лафът: "Лъжеш като дърт циганин", за който днес те осъждат за пет минути - дискриминатор с дискриминатор такъв. Вече сме на роми. Иначе по циганизация превъзхождаме дори Хазарския каганат, където циганите имали някога най-многочислена и силна общност. Вече сме Първа циганска република, благодарение на Людмила Живкова. Не се учудвайте, че българите избраха Тодор Живков да ни ръководи знес. Прероденият Живков, познавате го всички...

 

Когато Пинокия се учел да лъже, а носът му растял ли растял, той нямал понятие, че може да се лъже без конфузни последствия. Достатъчно е да станеш политик. За политика лъжата е като меча за рицаря и дамската превръзка за жената.

 

Професионалните лъжци знаят, че лъжата се крепи на раменете на народа. Вземеш ли властта, можеш да товариш населението с измами и далавери без никакъв риск от възмездие. Защото населението по тия земи е повече стадо, отколкото нация. Грамада от човеци, потънала в чаршафите на хедонизма - сей семе, без да му мислиш. Циганите - първи хедонисти. Цървули, простаци, грубияни, дупедавци. Мъжете наричат жените патки или путки. Жените пък въртят мъжете на пръста си. Всички заедно са деморализирана тълпа. Мързеливци и гарезчии, антихристи, гащници и парвенюта. Крадци, миризливци и лицемери. Подлеци и предатели, злобни бесове и караконджули. Татуирани простаци, неблагодарници, лъжци и перверзници. Прости и надменни. Още топлата вода не са открили - еднакво вони и в трамвая, и в операта. От институциите лъха омраза и безсърдечност. Оригване и пърдене вместо Бетовен, олигарси вместо свобода. Кочина вместо държава. Моделът #Кой вместо закони. Смъртта е водеща новина. Любима новина. В страната на лъжата истината не струва пукната пара.

 

След всяка поредна жертва властта ни успокоява, че започва проверки. Когато Първанов казва, че всичко е наред, значи синът му си е купил нещо, което никой на неговата възраст не може да си позволи.

 

Чуеш ли за чудотворна вода - купи си минерална, да ти е мирна/здрава главата.

Почнат ли да ни убеждават колко добре е държавата - стягай куфарите за Терминал-2.

 

На никой не му пука за загиналите млади хора от Лесидрен. Полицията знаела за автогонките, но си траела. Всички знаят, че тя знае, но си трае. Това е проблемът: че знаем. Знаем също, че сме най-циганската държава, но и това не може да се произнесе гласно. За лъжите на политиците, дето отдавна надскочиха "дъртия циганин" да не говорим. Или за модела #Кой. Сакън - прокуратурата дебне в засада. И НАП.

 

Един съседски писател - Милован Витезович, е казал: Комедия е тогава когато шут развлича народа, а трагедия - когато го води!

 

Държава на лъжата и смъртта.

Бедни ми, бедни Пинокио, защо ти трябваше да ставаш човешко същество...

Да не би ромите да са всъщност ромеи? Бах мааму...

 

Мара Георгиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11067 |15.09.2014 Лъжата като новина и медиен бизнес . 125| 42681 |21.03.2013 Теория на лъжата и доходите по Гьобелс . 69| 32343 |11.11.2011 Страната на срама . 144| 21363 |02.09.2011 ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЛЪЖАТА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads