Реклама / Ads
8| 14140 |21.08.2015 АКТУАЛНО

Скандал! КОЙ слага свой за шеф на Икономическа полиция

.
Изненадваща рокада по върховете на МВР . За шеф на Икономическа полиция в Националната полиция се готви един от най-приближените хора на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, част от модела КОЙ. Става дума за Мирослав Рашков. Той е от Горна Оряховица и е градски на Лазаров.
 

Предложението за рокадата е направена.  Остава само да се подпише от най-високо място, твърдят високопоставени източници на МВР . Новината предизвика истинско недоволство сред служителите. Ако сега само подозирахме, че КОЙ командва във вътрешното министерство, сега сме абсолютно сигурни.

 

Кариерата на Рашков стремглаво тръгва нагоре през 2013 г, когато главен секретар на МВР  е именно Светлозар Лазаров. Тогава от началник група в РУП  в Горна Оряховица  той става шеф на специално създадения отдел към ГДКП  за борба с престъпленията във финансовата  и кредитната система. Именно този отдел, съвместно с СГП  организира заграждането на 20 адреса с жандармерия и полиция по време на атаката в КТБ .

 

Повишението на Мирослав Рашков се приема като жест на благодарност за стореното от него по време на тази умишлено скалъпена акция. Всичко това показва, че Борисов още не е сменил Лазаров, който в сянка продължава да диктува правилата и да кадрува  в системата, признаха възмутени ченгета. С тази рокада се дава възможност на КОЙ да казва коя фирма да се удари и кой да се закриля.  В същото време дружествата на полотико-олигархическия кръг нама да бъдат пипани, допуснаха от вътрешното ведомство. 

 

Органите на реда  съзират и една друга интрига. Настоящият шеф на Икономическа полиция е Румен Богове, който се счита приближен на сега действащия главсек  на МВР  Георги Костов. Това ни навежда на мисълта, че и Костов не е фактор, щом с толкова лека ръка маха своите си хора, разсъждават още оперативните работници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11017 |29.07.2015 Скандал! 4000 дка дюни отишли в частници, крият специалните карти за тях . 30| 11223 |25.03.2015 СКАНДАЛ! Писанчев взел от ГДБОП цялата секретна информация . 6| 9434 |17.02.2015 Скандал! Хиляди плащат за пречистване на вода, без да имат канализация . 23| 10673 |29.08.2014 Скандал! Част от уволненията в МВР по времето на Йовчев-незаконни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads