Реклама / Ads
2| 6913 |27.08.2015 ХРАНА И ВИНО

Ще ядем не просто шоколад, а супершоколад

.
Германски учени твърдят, че могат да предложат формула за супершоколад на базата на промени в ключова съставка на молекулярно ниво, съобщи в. "Дейли мейл".
 

Учените от Техническия университет в Мюнхен са се съсредоточили върху лецитина в шоколада, който се използва за стабилизиране на мазнините, така че те да не се отделят от какаото и млякото. Как действа лецитинът не е ясно. Производителите на шоколад досега изпипваха рецептите си само на базата на опита и грешката. 

 

Според специалистите молекулярната динамика може да е ценен помощник в процеса на бавното топене и смесване на шоколада, в който се постига финият му вкус и аромат.

 

Германските учени не са единствените, които се надяват да подобрят вкуса на шоколада. Белгийски екип установи тази година, че хибрид между бирените дрожди и микроорганизми от естествената среда в какаовите ферми може да постигне това по време на сушенето на зърната, когато се оформя вкусът им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7507 |05.02.2015 12 отрови, които ядем . 4| 7865 |05.12.2014 Ядем шаран на Никулден - рибата спасила светията от смърт ! . 2| 7816 |05.09.2014 Ще ядем по-скъп мед тази година . 2| 13833 |08.01.2014 Ето ви гарантираното дълголетие! Лесно и просто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads