Реклама / Ads
5| 9301 |28.08.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Бащата на Вероника пред Фрог: Наказание за тези, пуснали убиеца на детето ми на свобода

.
6 месеца от смъртта на Вероника
Навършват се 6 месеца от смъртта на студентката Вероника Здравкова, която бе умъртвена по особено жесток начин във Велико Търново от рецидивиста с няколко присъди Илиян Здравков. „Искаме Вероника да не се забравя. Хората да я помнят, да се знае какво е станало с нея. Тя беше борбена, раздаваше се на хората. Помагаше им...”, разказва за нея баща й Трайчо Трайков.
 

 „Тя беше първо убита, а след това ограбена. Искам да отбележа това, тъй като казват, че първо е ограбена и после убита. Тежко ми е, че не съм бил при нея да я защитя. Убиецът й е разбил главата”, продължава разказа си скърбящият родител.

 

Илиян Здравков е в затвора за старо деяние, за което е трябвало да бъде зад решетките в момента на убийството на моето дете. Има виновни, за да не е той в затвора. Те трябва да се разкрият и да си получат заслуженото. Аналогичен е случаят с автокрадеца Ярослав Димитров. Под домашен арест е, а е обявен за рецидивист, коментира Трайчо Трайков.

 

Пуснахме подписка в подкрепа на Вероника. Част от нея е в парламента. Чакам депутатите да се върнат от ваканция, за да я разгледат. В момента вървят по интернет нови две петиции. Едната също е за подкрепа на Вероника, а другата е за промяна на закона, който позволява да се намали наказанието при признаване на вината. Не искаме да съществува като възможност съкратеното гледане на дело, както е в нашия случай.

Илиян Здравков се е разкайвал. При предишните си престъпления е връщал част от откраднатото. Ще ми върне ли детето?! Няма! Затова трябва да влезе в затвора и да не излезе оттам, категоричен е таткото на Вероника.

 

Делото е насрочено за 14 септември. Четири месеца правеха разследване, после съдът излезе в почивка. Въоръжили сме се с търпение още от минутите, когато започнахме да търсим дъщеря си. Звъняхме по телефона й от 7 часа вечерта и след като не ни отговаряше, тръгнахме да я търсим. През нощта в 1 часа отидохме в Търново и започнахме да оглеждаме пътя, по който минава. Отидохме в жилището й, видяхме, че е непокътнато. Тя не се е прибирала. Първата мисъл, която ни мина, че е отвлечена с цел търговия. До сутринта я търсихме и тогава съобщихме на полицията, връща лентата назад почерненият родител.

 

Той допълни, че за престъпленията на ромите в България, част от които е Илиян,  няма правосъдие. Тези хора са над закона. „Управляващите защитава ромите по време на избори. Ромите се мислят за богове и за недосегаеми. Като създават деца, мислят ли как ще ги издържат?! Чакат държавата да се погрижи за тях. Мен ме изстискват докрай за данъци, а на тях се опрощава всичко. Защо?, пита като много хора таткото на Вероника.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6310 |25.08.2015 Богослов пред Фрог: Мина времето на овчедушното подчинение на Патриарх и митрополити . 0| 11616 |23.08.2015 Славка Божкова пред Фрог: Струва ми се, че тровят патриарха . 3| 6217 |20.08.2015 К. Парамов пред Фрог: Ако има вмешателство в програмите на КТБ, играта ще загрубее . 33| 6737 |19.08.2015 Каракачанов: Шефът на БНР прави плонж пред ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads