Реклама / Ads
0| 5804 |28.08.2015 НОВИНИ

Бивш затворник е задържан за фалшифициране на документи

.
Иван Богоев, на 49 г. , от Пловдив, и Анна К., на 28 г. , от Пловдив са привлечени като обвиняеми за изготвяне на фалшиви документи с цел да бъдат използвани и държане на предмети за преправяне на документи – престъпления по чл. 308 ал. 2 и ал. 7 от Наказателния кодекс.
 
Извършени са претърсвания на партерен етаж и избено помещение в сграда на ул. „Розова долина“ в Пловдив и на лек автомобил „Волво“ с пловдивска регистрация. Иззети са лазерна машина за гравиране в работещ режим, два ламинатора, механична преса, машина за топъл печат, скенер, два принтера, седем мобилни телефони, преносими компютъри, седем броя флаш памет, лист с телефонни номера, 25 заготовки за неистински лични карти, 19 заготовки за неистински свидетелства за управление на моторно-превозно средство, 26 ленти с холограмни стикери, 5 заготовки за неистински чуждестранни паспорти, шест контролни талона с печата на ОД на МВР-Пловдив, 6 лични карти, свидетелства за управление на МПС на опасни товари, листове с копирани лични карти, плик с документи, изписан на гръцки език, плик с документи, изписан на чешки език, сребрист холограмен стикер на Република България с изображение на герба, машина за топъл печат, стъклен буркан с тъмнозелена течност, заготовки за паспорти на държави от ЕС, плакат за печат с надпис EU, черна кутия с пистолет тип револвер и др.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват разпити на свидетели, назначават се експертизи и ще се извършват международни съдебни поръчки.

 

Наблюдаващият прокурор е удължил ареста на Иван Богоев и Анна К. за 72 часа. В понеделник, 31 август 2015 г., ще бъде внесено искане в Районния съд за вземане на мярка „задържане под стража“. Иван Богоев е бил освободен предсрочно от затвора в гр. София на 11 май 2010 г., където е излежавал наказание за изготвяне на фалшиви пари. Той е излязъл предсрочно три години осем месеца и двадесет и един ден. 

 

„Правоохранителните органи, както и цялото общество, са чувствителни към тези престъпления, защото нарушават устоите и стабилността на актовете за гражданско състояние и създават опасност за извършване на други последващи  престъпления като например финансови - източване на банкови сметки, кражби на фирми, както и на лични данни“, заяви на пресконференция днес в Пловдив Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив.

 

От началото на 2014 г. до 28 август 2015 г. Районна прокуратура-Пловдив е образувала 28 досъдебни производства за изготвяне на неистински документи и държане на предмети за преправянето им – престъпления по чл. 308 ал. 2 и ал. 7 от Наказателния кодекс. Внесени са четири обвинителни акта в съда, постигнати са четири осъдителни присъди. С мнение за съд приключва досъдебно производство срещу осем лица от Пловдив и региона, привлечени като обвиняеми за изготвяне и държане на предмети, предназначени за съставяне или преправяне на документи – престъпление по чл. 308 ал. 7 от Наказателния кодекс.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5537 |28.08.2015 Ненчев: Изглежда, че петимата задържани са опасни . 0| 4239 |28.08.2015 Решават за ареста задържаните предполагаеми джихадисти . 3| 7329 |27.08.2015 Издирват бившия затворник Николай Далакманов . 10| 5002 |25.08.2015 Бивш ректор скача за кмет: Който има брада, има и гребен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads