Реклама / Ads
20| 7071 |30.08.2015 НОВИНИ

Кунева и Лукарски обвиниха Кънев в разцепване на Реформаторския блок

.
Нов реформаторски разнобой...
Ръководствата на СДС и ДБГ изразяваме категоричното си несъгласие с опитите на партньорите ни от Реформаторския блок – ДСБ, НПСД и БЗНС - да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите. Това се казва в позиция на СДС и Движение "България на гражданите".
 
Ето я и позицията на Съюза на демократичните сили и Движение „България на гражданите“ в отговор на действията и думите на лидера на ДСБ Радан Кънев:

"Ръководствата на СДС и ДБГ изразяваме категоричното си несъгласие с опитите на партньорите ни от Реформаторския блок – ДСБ, НПСД и БЗНС - да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите.

На днешното партийно мероприятие на ДСБ, с участието на НПСД и БЗНС е обявено, за наша изненада, че вече е постигнато съгласие за единна регистрация на три от партиите в РБ.

Считаме това за ненужно и провокативно преди обявеното заседание на лидерите на петте партии.

От ДБГ поискахме единна регистрация на реформаторите за местния вот още на 18 април 2015 г., след което още 6 пъти различни форуми на ДБГ официално потвърдиха тази политическа позиция. Съюзът на демократичните сили на 9 юли заяви позицията си за единна регистрация при спазване на Учредителното споразумение на РБ от декември 2013 г.

Несъгласуваната акция, на която сме свидетели, е тревожна и изразяваме силното си политическо притеснение, че е пореден опит за бламиране на Учредителното споразумение и заменянето му със задкулисни договорки, за които СДС и ДБГ не са информирани. За утре, 31 август, са предвидени преговори за единната регистрация и ние приемаме днешния акт като опит за тяхното бламиране.

Ходът на партньорите ни обезсърчава структурите по места и дава предимство на опонентите ни. Считаме, че приоритетите на националната политика, в която участваме като управляващи партии, изисква изграждане на политическия диалог, а не неговото разрушаване чрез подобни акции.

Призоваваме партньорите ни от РБ към повече почтеност и колегиалност при обявяване на политически позиции от името на коалицията.

Ръководства на СДС и ДБГ, Реформаторски блок
30 август 2015 г."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5206 |30.08.2015 Кунева: Срамно е, че българи са трафиканти на бежанци . 2| 4432 |28.08.2015 Лукарски с последни данни: Под 1% са нарушенията по бензиностанциите . 22| 7553 |25.08.2015 Лукарски скри коя рафинерия е връх на картела с горивата . 5| 4584 |21.08.2015 Лукарски се престара: Препломбира над 7000 колонки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads