Реклама / Ads
1| 4405 |01.09.2015 НОВИНИ

Зеленогорски: Кмет по кмет чистим недоразуменията в РБ

.
Найден Зеленогорски
„Всеки сигнал притеснява местните организации, а ние много се стараем те да работят заедно. Като се появи нотка напрежение и става проблем”, допълни още Найден Зеленогорски.Това каза Найден Зеленогорски от ДБГ по bTV.
 
Снощи работихме до късно да уточним кандидатите община по община. До арбитражи ще се стигне само в около 5 до 10 % от местата, каза той. През последните 3 седмици заедно създадохме инфраструктурата за единното явяване – това са над хиляда пълномощни, които издадохме с подписите на петимата председатели на партиите в Блока. Излъчихме наши кандидати за всички ОИК, сега работим по членовете ни в СИК. Това са реални резултати. Остава днес сключването на споразумението за единната регистрация, обясни Зеленогорски.

Нашите армии са подредени и чакат да влязат в битка, това разклащане в Реформаторския блок ги притесни, категоричен бе той и допълни, че продължава работата с разглеждане на кандидатурите по места за изчистване на противоречията.

Според него не е било нужно партиите на реформаторите да влизат в противоречия. Той отдаде напрежението от последните няколко дни на това, че „колегите са по-младички и нямат опит”.

Противник съм на лабораторни процеси, които не са естествен резултат от вътрешен баланс, каза заместник-председателят на ДБГ, визирайки естествената консолидация на структурите на партиите от РБ в цялата страна

„Движение България на гражданите“ още през април обяви, че сме за единна регистрация на РБ за изборите. Не беше нужно да се влиза в емоции. Важното е, че я постигаме консолидация и че сме готови с единните кандидати на Блока в цялата страна. Това означава, че никоя от партиите от РБ не може да се явява самостоятелно на изборите.

„Етапът на единните листи ще бъде напрегнат, защото постигането на баланс не е проста работа”, каза още Зеленогорски. Според него единната регистрация е много важна, защото така нито една партия не може да се яви самостоятелно в която и да е община.

„Факт е, че трябва да вървим към консолидация, но трябва да мине достатъчно време, за да могат организациите да работят съгласувано”, каза още депутатът. Той допълни, че едно добро представяне на местния вот би затвърдило позицията на Реформаторския блок в политиката.

По думите му, РБ постигна около 10 % представителство в парламента, а на местния вот очаква да има областни кметове и градоначалници в няколко десетки големи и средно големи общини, както и кметове на села.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4529 |31.08.2015 Кунева: Не искаме сепаратистко коалиционно споразумение за кметове . 4| 5192 |30.08.2015 Бойко Великов: Има обновление на кметовете на БСП . 8| 5378 |29.08.2015 Г. Гергов срещу Тотев и Сл. Атанасов за кмет на Пловдив . 0| 5840 |29.08.2015 На пленум в неделя БСП номинира кметовете си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads