Реклама / Ads
24| 9985 |02.09.2015 НОВИНИ

Фрог нюз единствен позна! Пращат Писанчев консул в Солун

.
Владимир Писанчев
Това, което Фрог нюз написа още преди 4 месеца и нещо, че Владимир Писанчев ще бъде награден с поста консул в Солун, вече е факт. Бившият шеф на ДАНС заминава именно там и точно на посочената от нас длъжност. Днес формално назначението е минало пред одобрението на министрите от кабинета.
 
На 30.04.2015 г. във Фрог нюз написахме: "Гласят бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев за консул в Солун. Тази новина възмути бившите му колеги от родното ФБР. Така хем вълкът ще е сит, хем агнето цяло, коментираха те пред Фрог нюз. Агентите от ДАНС подозират, че преместването на Писанчев в чужбина, цели да се уталожат страстите около скандалите, в които се е замесил, докато оглавяваше службата. Един от грандиозните и все още скрити скандали е начинът, по който службата се е саморазправяла с неудобните и непослушните служители. Няколко десетки началници-шефове на дирекции, отдели и сектори са били изритани от ДАНС чрез отнемане на достъпа до класифицирана информация. Беше си чистка отвсякъде. Служителите дори не знаеха за какво им се отнема допуска. Използваше се това, че нарочените не могат нито да се защитят по време на проверката срещу тях, нито да оспорват решението за отнемане на достъп в съда. В случая ръководството на ДАНС действаше в пълен синхрон и предварителни договорки с ДКСИ, която само формално потвърждаваше становището на родното ФБР за изхвърлянето на поредния непослушник от системата".

 

Още на 10.02.2015 г., повече от месец преди това сайтът ни информира читателите, че Писанчев ще бъде уреден на висока длъжност, въпреги тежките гафове по време на управлението му в ДАНС. това било решено на среща в х-л "Берлин", считан за щаб на кръга #Кой.

 

Припомняме, че Писанчев, чрез бездействието на ДАНС, е един от участниците в ликвидирането на КТБ. Той бе копромисно поставен на да оглавява агенцията след многохилядните протести в цяла България срещу первезното назначение на Делян Пеевски на този пост. И в момента Писанчев е считан за част от модела на Пеевски и кръгът около ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 8202 |31.08.2015 М. Михов, ВМРО за Фрог: Няма връщане назад! . 5| 7518 |31.08.2015 След публикация на Фрог синдик спря продажбата на луксозен офис на безценица . 30| 7501 |27.08.2015 Цачева пред Фрог: Не е притеснително Пеевски да има медии, ако той го декларира . 0| 4702 |27.08.2015 Симеонов: Единствената заплаха за нас са бежанците от Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads