Реклама / Ads
4| 5489 |03.09.2015 НОВИНИ

Борисов успокоява Кунева, обещава й пак да внесе закона

.
Бойко Борисов
След три месеца този законопроект ще мине. Аз съм успокоил Меглена Кунева, говорих днес с нея по този въпрос и я успокоих. След 3 месеца ще го внесем закона отново, ще проведем разговор с политическите партньори. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод отхвърления днес в НС антикорупционен закон, известен като закона на Кунева и реакцията на ДБГ, че може да се мисли за излизане на РБ от мнозинството.
 

„Това първо не е законопроект на Кунева, това е законопроект на целия Министерски съвет. Аз от една страна съм доволен, че ГЕРБ и Реформаторският блок показаха воля за борба с корупцията с внасянето на този закон. От друга страна явно подценихме центробежните сили, които вървят в парламента и не можахме да постигнем пълното мнозинство”, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

 

„Днес ще изчакаме, ще го внесем наново. Мислим за текстчета, които могат да се коригират, да станат по-ясни, по-прецизни, тъй че от критиките, които имаше в парламента някои от тях са основателни, мисля, че 25 години не е имало такъв закон, така че три месеца не са фатални. Днес окуражих госпожа Кунева, това не е неин провал или на който и да било, а на Министерски съвет и се надявам, че след три месеца с някои корекции и след разговори с някои формации, които ни подкрепят, съответно патриоти и АБВ, ще постигнем и по-добър резултат”, изрази увереност премиерът.

 

Според него, „ако се коригират така, че да станат и по-силни и текстовете и да се избегнат и тези коментари по тях, защо не и опозицията да я привлечем. Не е фатално три месеца ще се изчакат, още повече че това са месеци, в които две седмици мисля, че парламента ще почива. Много от депутатите ще вървят на предизборна кампания. Вече местните избори чукат на вратата и мисля, че всяка една партия мисли как ще я възприемат самостоятелен идентичен субект, отколкото за по-големите задачи, които се поставиха. Радвам се ГЕРБ и реформаторите бяха единни и се надявам да продължим в добро темпо да свършим другите задачки”, заяви Борисов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5001 |02.09.2015 Борисов: КЗК да каже има ли картел при горивата . 15| 4814 |02.09.2015 Нинова към Борисов: За изборите ли харчите събраните приходи? . 3| 4558 |02.09.2015 Проф. Борисов: Колегите първо вземат решения, след това мислят . 11| 4300 |01.09.2015 Борисов обеща на пловдивчани да им се яви в четвъртък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads