Реклама / Ads
1| 4326 |04.09.2015 НОВИНИ

Министър Горанов реже Ненчев за ремонта на МиГ-29

.
Ремонтът на МиГ-29 пак отива на вятъра
Няма планове за актуализация на бюджета. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов след като взе участие в петъчния парламентарен контрол. "Има определени рискове, свързани с изпълнението на европейските програми, тъй като в края на 2015 година изтичат последните срокове, по които могат да бъдат извършвани плащания за последния програмен период", каза Горанов.
 
Там са неизвестните, за да не мога да ви кажа с висока точност да кажа какъв е крайният резултат за приключването на бюджета", обясни Горанов.

По думите му, със сигурност усилията ни за повече приходи в бюджета няма да намаляват. "Оттам нататък основната ни задача трябва да бъде в повишаване ефективността на разходите, тъй като само по себе си събирането на повече приходи е добра новина, но ако се харчат неефективно, крайният резултат за обществото си остава нисък", допълни Горанов.

Във връзка с изказването на Владислав Горанов, че актуализация на бюджета няма да има военният министър Николай Ненчев бе запитан от журналисти откъде ще има пари за ремонт на изтребителите МиГ-29. Ненчев информира, че е водил разговор с министър-председателя Бойко Борисов и е получил категорично неговата дума.

„Предполагам този разговор е воден с Горанов. До края на годината може и да не е необходимо. Договорът, който сключваме, е с разсрочено плащане. Освен това имаме 7 млн., предвидени за това. Няма никаква опасност за охраната на въздушното ни пространство и считам, че ще се справим след подписването на договорите с Полша”, уточни той.

Според министър Ненчев договорът е изключително благоприятен, а страната ни ще използва два двигателя, които ще бъдат взети под наем за две години. „Изключително съм обнадежден от резултата след срещата с полския вицепремиер”, добави Ненчев. „Полската страна ще издаде всички необходими гаранции, които ще бъдат съгласувани с нашия институт”, посочи военният министър.

Преди дни обаче руската корпорация МиГ обяви, че ще смята нашите изтребители МиГ-29 за бракувани, ако бъдат ремонтирани от нелицензирана фирма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5157 |25.08.2015 Външният министър: Бежанците не са проблем само на Балканите . 1| 4790 |24.08.2015 Министър на Сакскобургготски осъди прокуратурата . 47| 15398 |20.08.2015 Министър Бъчварова готова с оставка? . 0| 4563 |16.08.2015 Пакистански министър загина при атентат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads