Реклама / Ads
0| 6420 |18.09.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ди Би Шенкер Рейл България достигна 16% пазарен дял

.
През 2010 г. Ди Би Шенкер Рейл България ЕООД е създаден като 100% собственост на DB Mobility Logistics AG – водещ световен доставчик на интегрирани логистични услуги, който притежава една от най-развитите транспортни мрежи.
 
От май 2010 г. Ди Би Шенкер Рейл България получава лиценз за железопътен превозвач и оперира като такъв от юни 2010 г. Пет години пазарна дейност с фокус върху развитието и диверсификацията на предлаганите услуги помагат Ди Би Шенкер Рейл България да се установи като третия по големина товарен железопътен превозвач на територията на България.

 

Със стремеж непрекъснато да увеличава своя обхват особено по отношение на комплексните логистични решения, Ди Би Шенкер Рейл България в момента държи 16% пазарен дял. Това възлиза на близо 554 млн. тон-километра извършена работа през 2014 г., с почти 1,66 милиона тона превоз на стоки от различно естество – от метални продукти и суровини (меден концентрат), през строителни материали, строителни елементи и продукти, химични продукти и продукти от свързаните с тях индустрии, до луксозни автомобили с транзитни влакове.

 

В момента в компанията работят 290 души, което я прави един от най-големите работодатели в българския ЖП сектор. Подвижният състав се състои от 36 локомотива и повече от 350 вагона. Компанията оперира с всички изискващи се лицензи за маневрени превози в България и притежава Лиценз за ЖП превозвач и Сертификат за безопасност за цялата българска ЖП мрежа. Ди Би Шенкер Рейл България е важна част от европейската мрежа на Ди Би Шенкер Рейл и последователно продължава Стратегия 2020, която обхваща всички измерения на устойчивото развитие: икономически успех, социална отговорност и опазване на околната среда.

 

„Днес празнуваме нашата пета годишнина - за този период Ди Би Шенкер Рейл България се превърна във важна част от Ди Би Шенкер Рейл. Нашата мисия е да изградим европейска мрежа от Западна Европа до Турция. За последните 5 години усилена работа, мога да кажа, че сме операторът, който предлага най-високо качество в ЖП транспорта. Усилията ни са насочени към това да бъдем в полза на клиентите си, превръщайки се в лидер на пазара, защото, за да инвестираме в нови бизнес начинания, трябва да бъдем печеливши. Стратегията ни е насочена и към това да бъдем най-добрият работодател в бранша и не на последно място – да бъдем еко пионер", каза инж. Любомир Гарчев, Изпълнителен директор на Ди Би Шенкер Рейл България.

 

„Ди Би Шенкер Рейл България е пример за истински успех на пазара на железопътни товарни превози в България. През последните пет години видяхме впечатляващо развитие. Започнахме като доставчик на маневрени услуги, а днес можем да предложим на нашите клиенти индивидуални решения за международни железопътни превози на товари. Ди Би Шенкер Рейл България е пример защо Ди Би Шенкер Рейл е най-добрият избор за нашите клиенти на европейско ниво”, сподели г-н Ханс Георг Вернер, Член на Борда и Изпълнителен директор на Ди Би Шенкер Рейл Регион.

 

Ди Би Шенкер Рейл България ЕООД

 

Ди Би Шенкер Рейл България ЕООД е 100% собственост на DB Mobility Logistics AG – една от най-големите световни логистични групи с повече от 300 000 служители. Освен основния офис на компанията, който се намира в град Пирдоп, на 90 км източно от София, Ди Би Шенкер Рейл България има спомагателни офиси и в други части на България. В допълнение към местните фирми, клиентите на Ди Би Шенкер Рейл България включват и международни компании. По този начин дружеството има много добри предпоставки за значително разширяване на портфолиото си от услуги, които в момента обхващат главно железопътен транспорт на товари и индустриална маневра, организация и управление на железопътни товарни превози, индустриални логистични услуги, като например товарене и разтоварване във връзка с преминаване от едно транспортно средство на друго, както и управление на подвижен състав и релсова инфраструктура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6236 |17.09.2015 „РЕФАН БЪЛГАРИЯ” подкрепя всяка стъпка на сдружение „АУТИЗЪМ ДНЕС” . 9| 6493 |03.09.2015 Ревизоро: България не може да има 2 рафинерии . 1| 8430 |19.08.2015 Вирус атакува банките в България . 2| 5594 |18.08.2015 Дизелът в България е най-скъпият в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads