Реклама / Ads
2| 6660 |18.09.2015 ЪNDERGROUND

Гребеца на съд за убийства на двама от „Наглите”

.
Разкриването на групата "наглите" бе един от големите успехи на МВР
Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла обвинителния акт срещу Любомир Димитров - Гребеца за убийството на Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов, които са членове на бандата за отвличания „Наглите”.
 

Гребеца също е член на "Наглите”. Първоначално  той бе осъден за 12 от 13-те отвличания. В последствие апелативният съд го оневини за още едно отвличане, но запази размера на присъдата му - 18 години затвор. След арестите на членовете й, започнаха да се разплитат и няколко случая с изчезнали техни близки и авери, чиито трупове бяха открити заровени в околностите на София.

 

Престъпленията са по чл. 115 от НК и престъпление по чл. 116, ал. 1. т.12 пр.2-ро, вр. чл.115 от Наказателния кодекс, уточняват от прокуратурата. Убийствата са от 2009 година и са извършени в околностите на София.

 

Убийството на Юлиян Лефтеров е извършено от Димитров умишлено на 8 януари 2009 година в местността „Елата" между селата Плана и Железница, Софийско. Гребеца е прострелял два пъти в областта на главата Лефтеров.

 

Убийството е част от мнимото отвличане на самия Юлиян Лефтеров, организирано съвместно с жертвата. Димитров заедно с още двама мъже подготвили и инсценирали „отвличането", като целта им била да вземат откуп от близки на Лефтеров.

 

Той обаче пропуснал да каже на „похитителите" си, че пред дома му има видеокамери. Затова и възникнал скандал между него и обвиняемия Димитров.

 

Тогава Димитров ударил Лефтеров няколко пъти по главата и тялото и не му позволил да си тръгне.  Димитров разбрал, че „мнимото" отвличане не върви по плана му, закарал Лефтеров в местността „Елата" край София и го убил.

 

Няколко месеца по-късно, на 12 април, Гребеца убил и Иван Пайнавелов, като го е прострелял с огнестрелно оръжие. Убийството е станало на черен път в местността „Косанин дол", землището на с. Бистрица, припомня Нюз. бг.

 

Мотив за второто убийство са неуредени финансови взаимоотношения между двамата. По време на разпра, която касаела лизинг на луксозен автомобил, Димитров се ядосал, че Пайнавелов не иска да му се изплати, и го прострелял в главата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6921 |13.07.2015 Само във Фрог: Палестински министър спаси двама българи от бесило в Малайзия . 16| 15593 |15.06.2015 ВКС призна, че „Килърите” са група за убийства, рекет, изнудване и палежи /обновена/ . 30| 14232 |15.01.2015 За 8 месеца - 9 показни убийства, нито едно разкрито . 21| 24157 |06.01.2015 Двама от ДПС и РБ сложиха ръка върху легловата база на командированите полицаи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads