Реклама / Ads
19| 11392 |19.09.2015 ЪNDERGROUND

Тройният убиец от "Гео Милев" е категоричен, че е в затвора невинен

.
Димитър Кънчев
И днес тройният убиец от "Гео Милев" Димитър Кънчев е категоричен, че е невинен. Доказателство за това бил фактът, че не е избягал. "Можех да избягам или да съм на друго място, не да дойда доброволно тук", заяви той в "Събуди се" по Нова телевизия от централния софийски затвор, където излежава присъда от 16 години.
 
Според него в разследването има доста пропуски. Когато разследващите са събирали уликите в апартамента в "Гео Милев", те са приели, че Кънчев е единственият извършител и затова са бързали и не са внимавали. Това е и причината присъдата да дойде 17 години след престъплението.

Кънчев сподели още, че семейството му е погребано извън София. За 17 години той ходил само един път на гроба им да ги види къде са. Би отишъл пак, но някой трябва до заведе, защото той вече не можел да ги открие.

На показаните кадрите от 3 март 1997 година, когато тогава 17-годишният Кънчев е разпитван за убийството на баща си, втората си майка и братчето си, той разказва хладнокръвно за случилото се. Решил да вземе пистолета на баща си заради кредит от 540 000 лв., който бил натрупал заради покер. Тийнейджърът сподели как си сложил ръкавици и стрелял по баща си, след това по мащехата. "Изпразних пълнителя в тях", казва той.

След това взел нож, влязъл в хола и заклал брат си, който гледал телевизия. На въпрос на следовател защо е тръгнал към него, Димитър отговаря: "Беше достатъчно голям и щеше да ме издаде". "Просто в момента не знаех какво правя", добавя той.

Кънчев разказва и как се опитал да инсценира, че се прибира вкъщи след убийството и намира роднините си убити. Излязъл навън, прибрал се вкъщи, намерил окървавения си брат и започнал да вика за помощ. Звъннал на съседите от етажа. "Почнах да играя, представих се като артист - да треперя, да се вайкам", казва той.

По-късно Кънчев обяви, че е бил дрогиран докато е давал показания и отрече да е извършил убийствата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5547 |06.04.2015 Дадоха 13,4 г. затвор за убиеца на Хюлия . 5| 5827 |06.04.2015 Убиецът на Хюлия призна вината си, очакват го до 30 г. затвор . 36| 12590 |07.03.2015 МВР и съдебна охрана пропуснали да приберат убиеца на Вероника в пандиза . 7| 12014 |30.04.2014 Празник в затвора: Двоен убиец декламира стихове на италиански

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads