Реклама / Ads
9| 13301 |21.09.2015 ГЛАСЪТ

Вълчицата Лупи избра свободата, българинът - не

.
Мечтите са възможни само на свобода
Тийнейджърката вълчица от Благоевградската зоологическа градина не случайно е новина №1 за българските медии. Тя и бежанците захранват средствата за осведомяване през почивните дни. Като няма кръв и трупове и вълчица върши работа. Българските медии обичат сензацията, дори когато е глуповата колкото тях самите.
 
Да се сърди който иска, но вълчицата наистина си направи грозен експеримент, на който се хванаха доста институции. Един от официозите на властта, в-к "Монитор", пише: Полицаи, ветеринари и авджии на лов за животното. Каква загриженост, какъв хуманизъм. Дето се вика, това, което не даваме на закъсалите в живота българи и бежанците, го даваме щедро на горското животно. Само защото прескочило оградата и тръгнало да опознава околния свят.

Ако търсачите на медийни новини бяха чели Киплинг и неговата "Книга за джунглата" биха се отнесли по друг начин към събитието. Най-малко щяха да имат някаква представа за собственото си състояние.

 

Това е Закона на джунглата - по-стар от небесната твърд;

със него Вълкът ще владее; без него - делът му е смърт.

Подобно лиана Закона се вие и сплита така:

Вълкът е в Глутница силен, тя пък е силна с вълка.

 

Четете бе, търсачи и преследвачи, защото два дена вече изглеждате доста... странно, да речем. Една вълчица 20-на килограма ви направи за смях. Пък като не знаето как се правят тия неща - викнете Георги Първанов да дойде с пушката. Оная, дето му я подари ген. Кирчо Киров от името на разузнаването. Бум - и проблемът  решен. Нали, др. Сталин? Президентът ги знае тия неща. Колко вълци край него изядоха оловото...

А може и сегашният държавен глава да повикат. Плевнелиев е учил в Благоевград, няма начин да не е ходил в зоокъта. А и с тази усмивка...

Така че има начини.

 

***

Нощ е. Вълци не вият в полето. Някакъв вой все пак има, но той идва от чалготеките и напомня повече за - да не кавам за какво, че може деца да попаднат на този текст...

 

Дванайста нощ, откакто бизнесменът от Плевен Йоско Исаев-Хлебаря изчезна безследно. Търси ли го някой - не е ясно. Полицията мълчи. Така било редно. Никой не знае, какво става с този човек - отвлечен ли е, убит ли е, избягъл ли е? Как се чувства семейството му, близките му. Ех, ако беше Петко Сертов... Щяха да се проверяват камери, вестниците щяха да бълват версии, да заливат народа с бивалици и небивалици. Помните ли колко хайки сформираха ДАНС, МВР, прокуратурата - страшна работа. Като вълци душиха по следите на Сертов. Нищо не свършиха, вярно, но имаше екшън две-три седмици. Но Исаев не е Петко Сертов. Колко жалко.

Онези дни наш историк хвърли бомба - евреи, а не комунисти били магистрати от т.нар. "Народен съд" и те били издали гадните смъртни присъди. Така че, ако искате да се гневите на миналото - моля отнесете се към евреите. Това обяснява в голяма степен, защо никой не казва нищо за Йоско Исаев. Евреин е, да се оправя. Кой знае какви далавери и въртял, може и да се е самоотвлякъл - те са много хитри. И пеевската новинарница мълчи, не пуска заглавие: "Полицаи, лекари и доброволци на лов за животното, пардон, за бизнесмена от еврейски произход". Гадно ли ви звучи? Ами то си е гадно. Всъщност човекът е осигурявал работа и препитание на десетки работници и служители. Което е второстепенен въпрос, по българските МВР и медийни стандарти.

Киплинг е помислил и за такава ситуация:

 

Не вий сред гората, когато убиеш преди полунощ -

че братята дебнат наблизо и техният Лов ще е лош.

 

Тази част от Закона на джунглата най-приляга на българските институции. Това е тяхната Конституция.

 

***

В Благоевград мъдрец, пожелал анонимнсот, казал пред блока: "Вълчицата е избягала от зор. Животинчето, иска да живее в германски зоопарк и по германски стандарт". Разбирате ли накъде бие? Девствената тийнейджърка Лупи е родена и отрасла в Благоевград, но иска нещо по-добро за себе си. Защото има права, макар да няма паспорт. Инстинктът я тласка по бежанската диря. Малка е, но е научила, че хаир тук няма да види. Следата, ако не я изпуска през Сърбия, Хърватска и Унгария, ще я отведе направо в обятията на г-жа Меркел. Умилени германци ще й шепнат Fräulein Wölfin, ще ахкат развълнувани, а милата г-жа Меркел ще си направи с нея селфи. Защото е готина жена. Пълна с хуманни намерения.

***

Като стана дума за г-жа Меркел, препратката към Бойко Борисов сама се експонира. Някои ехидничат и иронизират по повод рязането на ленти на спортни обекти, но не са прави. Невремето Бай Тошо искаше да ни направи нация техническа, що сега Борисов да не ни превърне в спортна нация. Тук поне борците никога не свършват.

Та ако имаше премиерът път към някоя отсечка на магистрала "Струма", със сигурност щеше да покрие и случая с вълчицата Лупи. Никой не разбира повече от него от кучета в тази държава. Даже в ЕС. А опитомената вълчица си е като домашно куче. Той знае с каква пържолка да я примами, с какви думи да я приласкае.

Британецът Киплинг, като да е знаел кой ще ни ръководи в днешно време, та е написал в Конституцията на джунглата:

 

Водачът е силен и мъдър, и ловък, и страшен във бой.

Закона когато го няма, то значи Закона е той.

Това са законите. Те са и мъдри и много, но знай:

един Закон е над всички и той е "Подчини се докрай!"

 

Тоя Киплинг живот щеше да си живее при управлението на ГЕРБ...

 

Вълчицата Лупи опроверга още един мит - този, че делфините са най-умните животни. Още в девича възраст тя проумя, че мечтите имат шанс извън, а не зад решетките. Нещо, което доста хора все още не проумяват.

 

Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 16042 |18.09.2015 Цв. Цветанов и останалите деца на дядо Вълю-предателя . 20| 8370 |17.09.2015 Имаме 40 антикорупционни звена и нула осъдени политици и министри . 42| 19934 |16.09.2015 Здравей, Хитлер! След бежанците дойдоха и вицовете за тях . 19| 11922 |14.09.2015 Политици се дупят на мафията, но скачат на посланици. Омерта*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads