Реклама / Ads
10| 5662 |26.09.2015 ПОЛИТИКА

Борисов е прав за бежанците и без преводачи и натегачи

.
Патриарх Неофит и Бойко Борисов
Премиерът Борисов заяви позицията на правителството за бежанците и "горещата точка". Случайни и неслучайни преводи, шумове по трасето и манипулации го принудиха да дообяснява какво точно е искал да каже.
 
Каза това, което трябваше да каже! Бедни сме, слаби сме и трябва да се съобразяваме с бежанското нашествие. Ако то се насочи към нас в един момент, ще ни попилее като цунамито Фукушима, без никакво преувеличение. Бях в Унгария и видях как т.нар. "бежанци" професионално се бият с полицията и спецчастите! Бедна ви е фантазията, какви бойни умения притежават някои от тия "сирийци". После видях прекрасни доскоро паркове и градини в Белград, превърнати в открити тоалетни и бунища от същите тези "бежанци". Християнин съм и вярвам в милосърдието. Но тук става дума за нашествие, разберете.

Ангела Меркел била казала нещо си, което не било съвсем дружелябно към нас. Нищо подобно. Тя просто уточни, че България все още не е "гореща точка", но призна, че може да стане такава по всяко време. Призна, че премиерът Борисов има основания да се притеснява.

Освен това, какво значение има, какво е казала Меркел? Нали тя покани всички бежанци в Германия, а след три дена затвори границите. Борисов заяви в Брюксел ясно българската позиция и тя е правилна. Трябва ли да чакаме лошото да се случи и тогава да мислим за спасение? Държавата ни е на това дередже, защото много управници са разсъждавали именно по този начин.

Нямаме ресурс да поемем бежански поток, нито миграционен - както искате го наричайте. Досега държавата нямаше ясна позиция по проблема. А е сложно. Службите ни не работят както трябва. Корупция разяжда гранична полиция. Трафиканти създават стройна мрежа за прехвърляне на хора. Прикриват се данни за преминали през територията ни хора. Заради бежанците е занемарен съвсем контрола върху наркотрафика и контрабандата с цигари. Организираната престъпност работи необезпокоявана, а МВР се измъчва в капана на непрофесионализма на своето ръководство. Такава е действителността.

В тази некомфортна обстановка Борисов направи най-адекватното: предупреди за надвисналата опасност.

Чудесно е, че Българската православна църква и патриарх Неофит също заявиха достойна позиция по проблема с бежанците и псевдо бежанците.

Добре е, когато държавата и православната църква имат сходни мнения по толкова важни въпроси.

 

Дамян Стоев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 7820 |25.09.2015 Б. Борисов: Страх ме е, че ще станем фронтова държава . 12| 5288 |24.09.2015 Попова: Трябва да сме хуманни, солидарни и да предложим сигурност спрямо бежанците . 10| 5127 |18.09.2015 Премиерът Борисов: Бежанската вълна чертае нови магистрали . 2| 5577 |16.09.2015 „Таймс“: Бежанците намериха нов път към Европа през България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads