Реклама / Ads
1| 3768 |28.09.2015 НОВИНИ

Катето Евро и Мария Статулова застанаха зад Даниел Панов

.
Доскорошният градоначалник и настоящ кандидат за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов получи подкрепа от обичаните от цяла България актриси Катерина Евро и Мария Сатулова. Двете останаха впечатлени от просперитета на старата българска столица през последните четири години. Те пожелаха на Даниел Панов успех и изразиха увереност, че и в следващия мандат видимите резултати във Велико Търново и населените места от общината ще продължат да бъдат създавани.
 

Особено интересен за Катето Евро и Мария Статулова бе Мултимедийният посетителски център „Втора българска държава”. Той е единственият в страната и е създаден по идея на Даниел Панов след успешно реализиран европейски проект за нови атракции и подобряване на туристическата инфраструктура. Мултимедийният посетителски център отвори врати през 2012 г. и оттогава досега предизвиква силен интерес в гостите на Велико Търново от страната и чужбина.

 

Катерина Евро и Мария Статулова разгледаха обстойно експозиционните зали в интерактивния туристически обект. Ролята на екскурзовод пое Даниел Панов – той показа на гостенките на старопрестолния град забележителните скулптурни фигури на царете Иван Асен II и Калоян, Балдуин Фландърски, Патриарх Йоаким I и други бележити българи от епохата на Второто българско царство.

 

Кандидатът за кмет на община Велико Търново разкри, че вече има проект за разширяването на Мултимедийния туристически център с още два етажа, или около 1000 квадратни метра. Даниел Панов обясни, че идеята е в бъдещите експозиционни зали да бъдат изложени фигури и експонати от останалите периоди от българската история. Проектът ще търси финансиране от европейските програми в настоящия планов период.

 

Музеят има своята важна роля за постоянния ръст на туристи в старопрестолния град. Въпреки трудните години и негативната в глобален план тенденция във всяка от последните четири години гостите на Велико Търново се увеличават средно с 10%. В периода 2011-2015 г. старата столица и общината се утвърдиха като европейски туристически център с близо 1 милион посетители на година. 14 милиона лева са вложени в реставрация на исторически забележителности, нови атракции и подобряване на туристическата инфраструктура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4418 |28.09.2015 Евродепутатът Емил Радев и народни представители от ПП ГЕРБ бяха гости на празника на община Аврен . 7| 4322 |29.09.2014 Емил Радев: Българските евродепутати без Бареков подкрепиха Варна за Европейска младежка столица . 3| 3811 |26.09.2014 Мария Габриел: Гласувайте за ГЕРБ, за да стане България стабилна държава . 2| 3693 |24.09.2014 Т. Дончев: Приоритет за новото правителство трябва да е европейското финансиране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads