Реклама / Ads
3| 6986 |04.10.2015 ХРАНА И ВИНО

Захар и оцет фалшименто развалят компотите и туршиите

.
Фалшив оцет
Синтетичната оцетна киселина, обозначена на етикета с Е260, е опасна за здравето и в повечето случаи са причина за разваляне на зимнината от домашни консерви. Нещо повече - оцетната киселина Е260 е токсична при високи концентрации и може да доведе до силни изгаряния на лигавицата.
 
Според закона оцет може да се произвежда единствено по натурален път от биологична суровина чрез провеждане на оцетно-кисела ферментация на вино, плодове, плодово вино и етилов алкохол от земеделски произход.Производителите смесват истински оцет и оцетна киселина 1:1. Това си е чиста проба измама на потребителя, ако не е указано ясно на етикета на продукта.

На пазара се оказва, че има и фалшива румънска захар, която също скапва зимнината. Тя била пълна с изкуствени подобрители, за да се докара сладост в нужните показатели, съобразно стандарта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6557 |20.09.2015 Цените на захарта, олиото и яйцата скочиха . 2| 6834 |27.04.2015 Плодов сок със захар - забранено . 1| 8904 |03.04.2015 Нестле намалява захарта във FITNESS® Натурален с 30% . 2| 53029 |24.03.2011 Оцетът – хитрини за използването му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads