Реклама / Ads
13| 4288 |04.10.2015 НОВИНИ

Станишев: Кадиев знае, че като кандидат-кмет помага на ГЕРБ

.
Сергей Станишев
„В политиката човек трябва да е последователен. Не можеш два месеца преди изборите да се самономинираш, след като си участвал във вътрешна надпревара и си казал, че ще подкрепиш победителя. В политиката човек трябва да бъде последователен”. Това по bTV лидерът на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев по повод решението на бившия депутат от БСП Георги Кадиев да се кандидатира за кмет на София.
 
„Георги е достатъчно интелигентен политик, има достатъчно опит, не може да не разбира, че обективно помага на ГЕРБ и на г-жа Фандъкова (Йорданка Фандъкова, кандидат за столичен кмет на ГЕРБ). Остават открити въпросите защо”, коментира още Станишев.

Според лидера на ПЕС има опит предстоящите местни избори да се превърнат в кастинг и това да подмени политическата надпревара за характера на местната власт и реалните приоритети. „Като лидер на европейските социалисти бих искал да видя много повече взаимодействия между партиите, които се заявяват като леви и прогресивни. Тази тенденция не се постига с взаимни удари под пояса, както това, което се случи в София. Надявам се да е изолиран случай”, обяви Станишев. Той призова на втория тур левите партии да подкрепят леви кандидати, независимо от коя партия са.

Относно думите на настоящия лидер на БСП, че Столетницата се е изчистила от зависимости, бившият лидер на партията обяви, че БСП е партия, която е имала най-малко зависимости. „Ние винаги сме били и сме партия, която отстоява каузи. Това е единственият начин за БСП да съществува. И е една от малкото партии, които не зависят от конкретни икономически фактори”, категоричен е Сергей Станишев.

Според него в момента Столетницата е единствената партия в опозиция в момента, а всички останали политически сили са се „овъртолили” във властта.

„Сега има една формална четворна коалиция, има ДПС, които фактически по всички важни и ключови гласувания са зад гърба на ГЕРБ. „Атака” наскоро подкрепи конституционните промени. Кой остана извън властта, само БСП”, обясни лидерът на ПЕС.

Относно въпросът на премиера и лидер на ГЕРБ защо предишните правителства не са отпуснали пари за авиацията около кризата с ВВС от миналата седмица, Станишев напомни, че неговото правителство е приело през 2008 г. план за модернизация на авиацията. По думите му са били осигурени и средства, но после финансовият министър в първия кабинет „Борисов” е направил най-голямото съкращение на бюджета на министерството на отбраната. Старият трик с прехвърляне към предишните правителства вече не върви, докога, попита Станишев.
"Музикален" скандал заради митинг на ДПС в ИсперихОт партията обявиха, че има турска песен с мелодията на "Песен за Райна Княгиня"

На въпроса провокация ли е изпълнението на турски върху песента „Кой уши байряка”, той отговори, че на българите никой не може да им отнеме Райна Княгиня и развилата се дискусия не е разумна. Според лидера на ПЕС подобни дискусии водят само до сплотяване на електората на ДПС и партията цели именно това при всяка предизборна кампания с подобни действия. Не бива обществото да се поддава и да преувеличава значението на такива събития, смята Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5210 |02.10.2015 Станишев: Дават 80 млн. на ВВС, колкото струва спортна зала . 4| 4336 |30.09.2015 Станишев: ПЕС ще се бори за вдигане и изравняване на минималната заплата в ЕС . 7| 4538 |24.09.2015 Станишев: Европа няма време за губене, говорим за човешки животи . 5| 7005 |22.09.2015 Филип Попов: Който знае, иска и се труди–успява, пример-Белоградчик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads