Реклама / Ads
2| 4942 |05.10.2015 ЕТНО КАЛЕНДАР

Миков: Трябва да съхраним добрите традиции на българската просвета

.
Михаил Миков
В поздравителен адрес до Синдиката на българските учители председателят на БСП Михаил Миков пожела много успехи на членовете му в отстояването на правата на българските учители. Той подчертава, че това е най-голямата и авторитетна учителска организация у нас и ключов член на Конфедерацията на независимите синдикати в България.
 

„Затова големи са и очакванията към резултатите от работата на СБУ. Уверен съм, че те могат да бъдат удовлетворени със съвместни усилия с БСП във всички направления, в които имаме сходни виждания – за по-достойно заплащане на учителския труд и по-добри условия в българските училища, за по-адекватна рамка на образователната система, която да съхрани добрите традиции на българската просвета и да подобри качеството на българското образование”, пише още лидерът на социалистите.

 

Миков изразява надежда, че ще може да се разчита на подкрепата на синдиката за едно по-добро бъдеще, както за българското училище и учениците, така и за българските учители. „За целта е необходимо да се противопоставим на политики, които ще свият и без това недостигащия ресурс за държавните и общински училища, ще влошат условията за работа в тях и ще понижат качеството на общественото образование. Нека бъдем заедно в усилията за подобряване положението и връщане самочувствието на българския учител!”, призова Михаил Миков.


Eто пълният текст на поздравителния адрес:

 

Уважаема госпожо Такева,

 

От името на Националния съвет на БСП и от мое име Ви поздравявам за Международния ден на учителя. Пожелавам много успехи на Вас и Вашите колеги в отстояването на правата на българските учители. Те имат нужда от вашата подкрепа, от вашата солидарност.

 

Не мога да не отбележа важната обществена роля на ръководената от Вас организация. Синдикатът на българските учители е най-голямата и авторитетна учителска организация у нас и ключов член на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Затова големи са и очакванията към резултатите от работата на СБУ. Уверен съм, че те могат да бъдат удовлетворени със съвместни усилия с БСП във всички направления, в които имаме сходни виждания – за по-достойно заплащане на учителския труд и по-добри условия в българските училища, за по-адекватна рамка на образователната система, която да съхрани добрите традиции на българската просвета и да подобри качеството на българското образование.

 

Госпожо Такева, силно се надявам, че ще можем да разчитаме на Вашата подкрепа за едно по-добро бъдеще, както за българското училище и учениците, така и за българските учители. За целта е необходимо да се противопоставим на политики, които ще свият и без това недостигащия ресурс за държавните и общински училища, ще влошат условията за работа в тях и ще понижат качеството на общественото образование. Нека бъдем заедно в усилията за подобряване положението и връщане самочувствието на българския учител!

 

Честит празник! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5486 |04.10.2015 Отбелязваме Световния ден за защита на животните . 1| 12692 |03.10.2015 Имен ден имат Денис, Денислав, Денислава . 1| 5567 |01.10.2015 Д-р Тотко Найденов: Какво е старостта? Питайте Стоянка Мутафова! . 0| 6672 |28.09.2015 Почитаме Св. преп. Харитон, празнуват Харитон, Хари, Хариета, Тони, Тонка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads