Реклама / Ads
2| 4580 |06.10.2015 НОВИНИ

Миков: Атака поиска да ни вземе думата в НС

.
Михаил Миков
Преди малко получих писмо от АТАКА, с което молят нашата парламентарна група да им преотстъпи правото си утре за предложения за точки в дневния ред. Целта - те да внесат проекторешение за присъединяване на България в коалицията срещу Ислямска държава, водена от Русия. Това писмо ме учуди - толкова много, че реших да споделя с Вас поне първите си размисли по въпроса, написа лидерът на социалистите Михаил Миков във Фейсбук.
 
Преди всичко мисля, че националният интерес на България е несъвместим с въвличането ни във военни конфликти. Нито е разумно правителството да провежда семинари на сирийската опозиция в Правец, нито да не допуска руски самолети да прелитат над България. Но още по-неразумно е да пращаме българи да воюват в конфликт, който по много от своите белези е мюсюлмански вътрешнорелигиозен. 
Не знам кой как мисли нещата, но ми се вижда достатъчно нелепо да си представим държави във военна коалиция, които едновременно с това са в режим на санкции и контрасанкции една спрямо друга. В тази си част писмото има приносен момент към световната история, отбелязва Миков.

Също толкова нелепо е искането на фона на усилията на управляващите, които подкрепя и АТАКА, да дадат на концесия отбраната на небето на България. Ние тези чужди самолети ли ще пращаме да воюват в Сирия или МИГ-овете, които не могат да летят, защото някой скри договора за ремонта им?

Включването на точки в дневния ред е едно от малкото запазени права, които ползва опозицията в нашето Народно събрание. Затова ми се видя странно участници в управлението да искат от опозицията да се откаже от това свое право. Мисля, че това не е редно и не бива нито да се иска, още по-малко - да се допуска.

Поради тези, а и поради още ред други причини, ние, разбира се, няма да приемем абсурдното предложение на ПП "АТАКА". Струва ми се, че в дневния ред на България е далеч по-важно да се иска отмяната на санкциите срещу Русия и търсене на възможности за компенсиране на последиците за българската икономика и гражданите, а не въвличането на България във война. Затова още утре нашата парламентарна група ще използва правата си по закон и ще поиска за седми пореден път Народното събрание да вземе решение за отмяна на санкциите срещу Русия и ще призове правителството да иска компенсации от Европейския съюз. Това изисква българският интерес, това искат повечето българи, завърши Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4923 |05.10.2015 Митов: НАТО ще ни пази небето, само ако го поискаме при нужда . 35| 7374 |05.10.2015 Миков: Да направим закон за бесене на политици, ще се хареса много . 5| 4431 |05.10.2015 Миков: Залагаме на почтеността в предизборната си кампания . 2| 5032 |04.10.2015 Миков: Николай Терзиев и кандидатите на БСП ще дадат перспектива на Казанлък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads