Реклама / Ads
14| 5709 |07.10.2015 НОВИНИ

Мерджанов: Управляващите крият премиера. Защо?

.
Атанас Мерджанов
БСП възрази остро в пленарна зала срещу отсъствието на министър-председателя на България от блиц контрола днес. „За пореден път остро протестираме срещу начина, по който се правят внушения в пленарна зала”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията Атанас Мерджанов.
 

Той подчерта, че представителите на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ на председателския съвет са възразили срещу начина, по който е формирана седмичната програма и отсъствието на блиц контрол в нея, което е видно и от стенограмите. Мерджанов бе категоричен, че не може министър-председателят, след като много добре знае кога има блиц-контрол, да поема международни ангажименти. Той поясни, че винаги, когато има посещение на наши представители, вътрешната политика има превес пред външната политика.

 

„Това е достатъчно видно и явно. Затвърждава се убеждението ни, че управляващите се опитват да прикрият министър-председателя, един смел човек, който води дебати по медии, а в същото време отказва да дойде в пленарна зала и да отговори на съществените и важни въпроси  на всекидневието. Това е грубо потъпкване на правилника за дейността на НС”, категоричен бе говорителят на БСП.

 

„От името на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ възразяваме срещу начина, по който е формирана програмата за тази седмица. Вие г-жо председател прикрихте премиера и неговите заместници от дължимия блиц контрол”. Това заяви в парламента депутатът от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев. По думите му при актуалните военни и политически въпроси, които вълнуват обществото ни и стоят пред държавното управление, премиерът да се крие е недопустимо. „Настояваме след четвърта точка по програмата да се проведе блиц контрол  и  министър-председателят и неговите заместници да се явят и да дадат отговор на НС и на обществото по тези въпроси от политиката на МС", каза още той. Георгиев подчерта, че МС е длъжен да се отчита пред парламента, не обратното.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4907 |02.10.2015 Мерджанов: Полската страна няма никаква възможност и лиценз да отремонтират самолети МиГ-29 . 4| 4545 |10.09.2015 Стоян Мирчев: Управляващите ни връщат в 19-ти век с образованието . 4| 5092 |08.09.2015 Мерджанов: Защо да поемаме солидарно тежестта, като сме външна граница на ЕС? . 1| 4321 |08.09.2015 Мерджанов: Борисов се крие зад Кунева и Бъчварова за бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads