Реклама / Ads
4| 6129 |07.10.2015 АКТУАЛНО

Политолог за Фрог: Случаят „Пиже “ е резултат от излизане на повърхността на ретроградната и необразована „пяна“

.
Пиже, вляво, демонстрира агресия към екипа на телевизията
През последната година ДПС направи заявка и извървя сериозен път, за да покаже евроатлантическо лице. Опита се да даде ново морално съдържание на понятието български етнически модел, като го изпълни с нов по характера си демократизъм. Това каза пред Фрог нюз политологът Николай Илиев по повод побоя на екип на НТВ в Самоков.
 

 Ето какво още сподели експертът: Реализмът  изисква да се кажат няколко истини за ДПС . Естествена е политическата инерция, натрупана през последните десетилетия, да е направила така, че много от унаследените личности и структури в организацията да изпитват сериозна съпротива срещу промяната в посока на прозрачност и активно правене на политика. Много от нещата , които се случват като инциденти, могат да се анализират като резултат от излизане на повърхността на ретроградната и необразована „пяна“, която се бе вкаменила и бе завоювала удобни позиции чрез безпринципните участия в различни управленски коалиции през последно време.

 

Отговорността за съставяне на листите, когато говорим за местни избори, е на местните партийни ръководства  и в най-голяма степен на организационния отдел на партията. Това обаче не снема от ДПС  една друга отговорност. Отговорността за това, че когато се говори за интеграция и за права, това не трябва да бъде самоцелна интеграция и самоцелна защита на права. В  основата на разбирането за обществено развитие би следвало да стои идеята за повече образование, повече политическа култура, повече граждански рефлекси.

 

Интеграция на местна дерибейщина  и безпросветност, чрез извеждането им на различни властови  позиции, работи срещу принципите на истинската интеграция и на истинската защита на човешки права. Без развитие и осмисляне на либерализма, като демократично състояние , както на партията, така и на обществото, всички усилия на политическия връх на ДПС  да се покаже каквато и да е промяна, ще си останат плакатни. Това означава , че тепърва тази партия трябва да изгражда личности и политици, които да станат истинското доказателство за нейното ново лице.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6411 |06.10.2015 Д-р Дечев за Фрог: С пръстовите отпечатъци Москов призна провала си с четците . 18| 9515 |05.10.2015 Архиепископът от Йерусалим пред Фрог: Турция се държи като бившата Османска империя . 2| 6078 |29.09.2015 В. Тончева за Фрог: Пренесени отвън мелодии се “побългаряват” и не звучат като чужди . 4| 5434 |29.09.2015 Делийски за Фрог: ЕС е под заплаха, но не от ислямските орди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads