Реклама / Ads
3| 5375 |07.10.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Правим писти за джигити и гонки като в Гърция

.
Бойко Борисов
1200 души са станали инвалиди след катастрофите от първите девет месеца на т.г. Информацията за общо 3752 пострадали и жертви при пътно-транспортни произшествия предостави здравният министъ Петър Москов по време на днешното правителствено заседание.Бойко борисов пък предложи бивши военни летища да се направят като писти за гонки, като е в Гърция.
 
"Средствата, отделени от МЗ и НЗОК само за медикаменти и консумативи за лечението на тези хора, надхвърлят 20 млн. лв., колкото е годишният бюджет на една областна болница", уточни министърът.

В темата се включва и министър-председателят Бойко Борисов. "Затова очаквам министърът на вътрешните работи и правосъдният министър да финализирате промените, които сме обещали на хората. И те трябва да се сведат в едно нещо - незабавно наказание! За алкохол, за превишена скорост, за наркотици включително, за каране без шофьорска книжка - незабавни наказания!

Незабавното наказание е прибиране на табелите, една година тази кола да бъде извън движение... Това е разковничето - веднага съдопроизводство, незабавно и сваляне на колата от движение... Иначе не може да им надделеете. Само ще констатирате все по-ужасни и по-ужасни работи", коментира министър-председателят Бойко Борисов.

От стенограмата става ясно, че премиерът отново сравнява броя на пострадалите и жертвите по пътищата в България с жертвите от войната в Афганистан. "Аз не знам в Афганистан дали са толкова убитите, Ненчев може да ни каже, и инвалидизираните. Но не е малко и това", каза Борисов.

Препоръчвайки законовите промени Борисов казва: "Юристите да изпипат текстовете. Това трябва да бъде решението на уравнението - незабавното съдопроизводство. Има дежурни съдии, има дежурни прокурори, има дежурни патрули. Държавата разполага с всичките възможности. Това да се приложи и така да промените закона, че... В момента МВР прави проверка - 300 души без книжка". Той е поправен от вътрешния министър Румяна Бъчварова, която твърди, че 3000 души са без книжка.

"И 300 хиляди да констатирате няма никаква превенция. Аз искам да хващате по един на нощ и на другия ден да се озовават без кола за една година. Ефектът ще е сто пъти по-голям, отколкото да констатираме 3 хиляди души, каращи без книжка. Хващайте във всеки град по един пиян, по един без книжка, по един с над 60 километра... Безкомпромисно! Днес това да е факт и да го знам", препоръча премиерът.

Относно спора за автомобилните гонки, Борисов дава указания: "Не спорете кое е гонка, кое не е. В момента, в който ги задържат патрулите - има дежурен прокурор, има дежурен съдия. За превишена скорост има санкции в Закона за движение по пътищата, за хулиганството - също им. Ако искате да има превенция, то може да се направи. Не спорете за това, а го направете".

На думите му услужливо военният министър Николай Ненчев припомня, че има военни летища, които поради дългосрочната визия за развитие на армията и прагматичността на управляващите са с отпаднала необходимост. "Имаме няколко летища с отпаднала необходимост, можем да ги предоставим, господин премиер. И в Добрич имаме, и около Тенево, около Ямбол, така че на няколко места", казва министър Ненчев.

Премиерът реагира светкавично на подобно предложение: "Както казват, че ходят да карат в Гърция, ходят да карат еди къде си, примерно, на две-три места в България, да им дадем възможност да ги ползват. За другата сряда ни ги извади".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6513 |17.08.2015 Георгиева: Правим план ала Юнкер, за да освободим инвестиционен интерес . 5| 6210 |31.05.2015 Хиляди джигити с честитки от КАТ около абитуриентските . 11| 6997 |28.05.2013 Ще правим фарове за "Мерцедес", май . 3| 20080 |30.04.2013 Правим пътя София – Калотина, сърбите ни изпреварват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads