Реклама / Ads
49| 17856 |11.10.2015 ЪNDERGROUND

Пеевски слуги спират ТВ-7 заради интервю на Цв. Василев?

.
TВ-7 и News 7 да спрат излъчване в най-скоро време. Това било решено на спешна тайна сбирка в хотел "Берлин", в столичния кв. Бояна. Тя била организирана и ръководена от депутата от ДПС Делян Пеевски. Причината за мракобената реакция било интервюто на Люба Кулезич с банкера Цветан Василев, излъчено по ТВ-7 на 8 и 9 октомври.
 
То предизвика широк обществен отзвук, а политици и властници така и не пожелаха да коментират предложената от Василев схема, по която в КТБ могат да се върнат около 2,5 млрд лева от активите.

На въпросната сбирка се чували крясъци и закани да бъдат ликвидирани и спрени всички медии, които "си позволят да публикуват и излъчват мнение и интервйта с банкера", довериха хора от персонала.

 

Още на следващия ден Милен Велчев, бивш финансов министър и представител на руската Внешторгбанк (ВТБ) привикал Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на Виваком, и му заповядал да се заеме с важната задача. Мократа поръчка трябва да се реализира чрез  "Технологичен център - институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)". Управител на ТЦ-ИМЕ все още е Теодора Танева, която е един от основните свидетели срещу Василев и лична приятелка на другия важен свидетел - Бисер Лазов.

 

"ТЦ-ИМЕ е страна по договор с компания SPV на "ВТБ Капитал" и съответно има права върху 33.3% от компанията–майка на "Виваком" (търговското наименование на БТК - б.а.). Според търговския регистър ТЦ-ИМЕ е собственост на фирмите "Кен трейд" и "И Еф Ви Интернешънъл Файнаншъл Венчърс", както и на КТБ. В момента акциите на "Кен трейд" в ТЦ-ИМЕ са запорирани от НАП.


През април ТВ-7 бе атакувана от частен съдебен изпълнител и полицаи, за да изземат имущество на медията. Бруталният акт предизвика скандал и остра обществена и медийна реакция.

 

Медията отново е изправена пред огромно изпитание, защото е излъчила интервю с банкера Василев, в което той казва нелицеприятни неща за политическия елит, отделни политици и управляващи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 21522 |09.09.2015 Пеевски готви преврат на Доган заради Вълка? . 1| 18125 |20.07.2015 НАГЛОСТ! ББР гуши Пеевски, газейки собствения си устав . 0| 30732 |26.06.2015 Пеевски и ДПС налапаха "Левски". Честито, фенове! . 16| 12276 |09.06.2015 Защитеният свидетел срещу КТБ Б. Лазов и Д. Пеевски се гаврят с прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads