Реклама / Ads
64| 14356 |12.10.2015 НОВИНИ

Кулезич: Борисов и Цацаров да отговорят на Ц. Василев, чака ли ни Виденова зима

.
Люба Кулезич
Г-н Цветан Василев не е изправен пред съда, защото не му е връчен от Цацаров обвинителен акт. Не е политическа пикантерия, че може да се получи дефицит от 8-9% и има големи поражения за икономиката, редовите хора пак да преживеят Виденова зима. Странното е, че засегнатите в интервюто мълчат. Това каза пред ТВ7 журналистката Люба Кулезич, коментирайки реакциите след интервюто и с банкера.
 
Лютви Местан ме шашка,той е юрист. Има диплома по право и Делян Пеевски без да е упражнил един ден професията, въпреки нетовото СВ. Местан говори за съд, няма да коментирам думите му "идиотски твърдения: Няма да се превръщам в адвокат на Василев. Още повече, че е участвал в статуквото.Този човек, преживял житейски удар, има право на равносметка. Той съобщава че в българската политическа среда не може да останеш чист.  С коментар на реакциите на някои политици след интервюто с банкера Ц. василев  започна разговора с журналистката Люба Кулезич по ТВ7.

Цветан Василев може да се изправи пред съда, ако има внесен обвинителен акт от поркуратурата. Цветан Василев няма обвинителен акт. Има постановление. Някой знае ли за какво обвиняват г-н Василев? Аз не знам. Знаете ли калко пъти това, в което те обвиняват се променя, че не може да познаеш първоначалното обвинение. Давам пример с Маргините, с другаря Т. Живков - обвинението срещу него започна с държавна измяна и завърши с раздаване на апартаменти, обясни тя.

По вестниците на Пеевски тече забавна пропаганда - да ме сложат да танцувам пред Ц. Василев. Това е неандерталско поведение, това резсмива. Когато човек се покърти, започва да се смее. От това се шашкам аз. Тези хора сякаш живеят 50- те години. В "Труд" бившият служител на ДС Илия Илиев казва, че в интервюто на Ц. Василев имало разминаване с обективните дадености в страната и историческото време. То не върви ли назад, не е ли забавено, попита журналистката.

Да си оправиш оглушки е, че не искаш да говориш за важното в това интервю. Някои колеги се спряха на политическата пикантерия. Най-важно бе предупрежденето, че ако бъдат разграбени останалите активи на КТБ, ще има големи поражения на икономиката на страната. Цветан Василев призова да се се мисли държавнически. Той каза, че има активи за 2 млрд. и нещо. Те казаха, че иска да открадне останалите 500 млн. Това е прах в очите на хората. Това интервю трябваше да бъде излъчено заради обиквовените хора. За да се чуе, че ако се позволи разграбването на КТБ, може да се получи дефицит от 8-9%.  Та затова беше интервюто. Това, което казва във втората част на интервюто, трябваше дани разтърси, посочи Кулезич, коментирайки най-важното послание от интервюто с Цветан Василев.

Зад политическата пикантерия стоят важни въпроси. Вярно ли е, че един прокурор може да бъде назначен от политически кръгове, кой управлява държавата? Най-важното е, че ние, редовите хора, които нямаме нищо общо с дворцовата гарнитура, отново ще преживеем онова, което се преживяваше през Виденовата зима. Същият този ден Владислав Горанов, финансовия министър, обеща догодина дефицитът да е 2%. Ще се принудим да станем банкери за да разбираме и ще се наложи да учим икономика, за да разберем как от 3,5 дефицитът ще стане догодина 2%. Откъде ще дойдат тези приходи, не го ли виждаме българския бизнес? От европейските фондове ли ще дойдат?  Откъде ще се вземат тези милиарди?, попита журналистката.

Василев не е изправен пред съда, защото не му е връчен от Цацаров обвинителен акт, и не е пратил следоветели да го разпитат."Ами да дойде да си вземе тук и да каже за тази дупка от 206 мрн. " Кулезич цитира Горанов, който според нея  говори с езика на погромаджиите. Но Форбс не е вестник "Телеграф" и не струва 30 стотинки.   В този материал дупката от 206 млн. е опровергана със сарказъм, което би накарало г-н Горанов да се засрами. Вместо икономисти да седнат и докажат, че Василев не е прав, да извадят цифри, да извадят данни, има пълно мълчание, посочи тя.

Бях титулувана като гербаджийка и подлога на ГЕРБ заради смелостта да отстоявам някакъв принцип, защото бяха предприети в началото стъпки в борбата с корупцията. А сега Борисов казва, че има редкия шанс да си позволява да не гледа телевизия. Той не е гледал интервюто. Цацаров също не го е гледал. Но когато един премиер каже това, означава, че той не се бои от медиите, че медиите са опитомени, че им е сложен намордник. Как успяхте? Аз, гербаджийската подлога,ви питам. Това е опасно за всички нас. Г-н Борисов стана г-н Борисов чрез медиите. Сега той се държи с тях като с любовници, които е изоставил, заяви Кулезич.

Борисов казва, че едни твърдя, че били в услуга на Ц. Василев, други сега, че не сме били. Нито дума за същественото. Има натиск върху валутния борд и самата система. Някой да го е питал за валутния борд?, продължава да пита тя.

Христо Бисеров осъден ли е? Нещо да знаете? Защо не е връчено  обвинението на г-н Василев. Тези хора тупат топката. Печелят време, за да напряват това, заради което не може да бъде чут Цветан Василев, категорична е Кулезич.

Тази държава е сривана много пъти.Никой не ще да коментира документ публикуван в бългаска медия за наши политици разследвани в Лихтенщайн. Документът съществува. Показан е документ, имената са заличени. Но тази информация съществува- разследват се трима български политици за пране на пари в Лехтенщайн. Защо Цацаров не се заеме с това. Защо не разследват случая КТБ с всички възможни средства, за да знаем какво става в КТБ. Цифрите знаят ли се - състоянието на финансите, активите, дупката от 206 млн. Това е езикът на погромаджиите, повтори тя.

Чета, че на тайна сбирка в хотел Берлин е било решено да бъде спрян сигнала на ТВ-7. Имам чувството, че това ми е последното появяване по телевизиите. Не че страдам от това, въобще не страдам. Огнян Стефанов е приятел, колега и партньор от много време. Това е единственият журналист пребиван до смърт. Аз от тогава съм до този човек И не смятам да се откажа от това журналистическо и човешко портаньорство Той е наричан ченге, Академик. Когато излезе това, поисках папката за явочната квартира на агент Академик и тя се оказа празна.Но такива картони могат да се произвеждат. Огнян Стефанов е офицер от българската армия, завършил е военно училище. Офицер от армията не може да бъде вербуван. И се натяква агент Академик, агент Академик, но никой не казва за Местан - агент Павел, агент Павел..., повдигна още въпроси и защити колегата си по перо Кулезич.
 
Изглежда като сапунена опера, но не е. Защото има върколашки елементи. Има нещо странно в цялата тази история. Засегнатите от този разтовор мълчат. Не гледат медии. Което показва, че това е истина. А тези, които бяха до онзи ден опозиция на Пеевски, днес са с него. Онези, които бяха опозиция на Борисов, сега са с него. Това е маскарад. Защото зад смяната на маските се крие нещо за нас, редовите хора. Този спектакъл /б.р. случая със Сидеров/,  с който ще си точим лигите с дни, ще ни измества от разговора за това, дали е корупмпирана политическита система. По време на протестите Борисов се ангажира да се бори против политическата корупция. След такова интервю хората поемат ангажимент...Трябва един премиер, един главен прокурор да поемат ангажимент, да погледнат хората в очите и кажат, че това е лъжа..., коментира още журналистката.

Ввсички сме застрашени, като по време на хунта. И да казват, че ще се спира една телевизия е страшно. Такова ще ви се стовари върху главите, че...Трябва да ви обещая като Чърчил кръв пот и сълзи, но не съм Чърчил...., завърши Люба Кулезич

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 4806 |11.10.2015 Борисов: България е зависима от Турция . 14| 4647 |10.10.2015 Дават Сидеров на Цацаров . 0| 4303 |09.10.2015 Цацаров иска имунитета на кандидат за общинар в Плевен . 5| 4331 |09.10.2015 Туск свидетел на Борисов, че няма да има бежански лагери в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads