Реклама / Ads
14| 5417 |12.10.2015 НОВИНИ

Ченге пред Фрог: Участвам в 4 полицейски пиар акции, но няма хартия да ги отчета

.
Участвам едновременно в 4 полицейски пиар операции, но няма хартия да отчета резултатите. Така ченге от СДВР описа шеговито пред Фрог нюз положението, в което са изпаднали той и колегите му. След това допълни: Всеки ден шефовете ни напомнят, че бюджетът на МВР за 2015 година е на нула и трябва да се оправяме както можем.
 

Униформените са изумени, че вместо да се търсят варианти за попълване на финансовата дупка и да се закърпи положението, ръководството на вътрешното ведомство е предприело поредици от пиар  акции, с цел да се покаже на обществото колко много се работи за сигурността му.  Последната е свързана  с решението жандармеристите да се включи в борбата с купуването на гласове, въпреки  че нямат разследващи функции и не могат да разкриват престъпления .

 

От сега е ясно, че от мярката няма да последва нищо. Въоръжените до зъби мъже ще стоят само на улицата и ще плашат с присъствието си гаргите. Практиката показва, че схемите за купуване на вот са толкова обиграни и законспипирани , че  почти е невъзможно да се уловят и докажат в съда.  Стана навик през последните години жандармерията  да се вади от поделенията на МВР  за щяло и нещяло и да се  използва за плашило. Обичайно я пращат  да респектира крадците на всякакви видове посеви, например.

 

В правителството на Пламен Орешарски  пък я вдигнаха на крак, за да брани селата от апашите. „Далновидното“ началническо  решение, обаче  потвърди българската максима, че  всяко чудо е за три дни. След няколко седмично  висене по села и паланки, униформените се прибраха, а бандитите плъзнаха с нова сила и още по-настървени. Нито един полицай не вярва, че някой ще раздава пари за изборите на улицата и то баш под носа на жандармеристите. За сметка на това са убедени, че купувачите на гласове се хващат  с майсторска оперативна работа. А за да стане това, първото условие е, че тъпанът не трябва да се бие.

 

Само че сега оперативните хич не им е до избори. Тях съвсем на друго място ги стяга чепика. Заради слуховете, че може да им отрежат 20-те заплати при пенсиониране, а административната работа да се зачита за втора и трета категория труд, всички дружно са се юрнали да напускат системата. По 30-40 заявления седмично кацат на бюрото на МВР -шефовете. Куриозното е, че не си тръгват само пенсионери, но и служители с по-малък стаж и в разцвета на силите си. Ако днес няма пари за МВР , след Нова година няма да има полицаи на улицата, тревожат се източниците ни. Системата е в тотален колабс , алармират още те и призовават изцяло да се преосмисли ролята на жандармерията, която е един от сериозните „пиявици“ на финансови  ресурси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4396 |09.10.2015 Иван Ибришимов положи клетва като народен представител . 0| 4783 |08.10.2015 18 клиенти на наши невръстни проститутки се изправят пред съда в Бордо . 4| 4551 |08.10.2015 Предоставяме данните на пътуващите до САЩ . 6| 4409 |08.10.2015 Предлагат отнемане на книжката при 5 нарушения на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads