Реклама / Ads
11| 4684 |13.10.2015 НОВИНИ

Алекс Алексиев: Кюрдите обвиниха Турция, че е инсценирала атентата

.
Алекс Алексиев
Турция е малко специален случай и това, което днес стана там, е че шефът на кюрдската партия излезе с една изключително остра реч, в която обвини държавата, че е инсценирали този атентат. Той каза, че 100 души са били убити, 500 ранени и полицията е започнала да хвърля сълзотворен газ. Това каза експертът по сигурност Алекс Алексиев по БНТ.
 
Това означава, че държавата не е била загрижена. Ердоган в момента ще загуби отново изборите на 1 ноември и той няма полезен ход. Той ще се опита да направи нещо като военно положение, за да не могат да гласуват кюрдите в Турция. Турция ще направи една гражданска война. То е поради това, че Ердоган, ако не е на власт, ще отиде в затвора. Срещу него има 11 дела за корупция. Той, ако наистина загуби изборите, какво ще стане, трудно ще се предвиди, но нещата няма да се решат по мирен начин.

Когато има 5 военно- въздушни сили на едно място да се сражават, е много опасно. Руснаците стреляха ракети от Каспийско море и 4 от тях паднаха в Иран. Това е рецепта за много сериозен конфликт. Русия иска да запази на власт Башар Асад. Ако падне Асад, те ще загубят. САЩ пък се интересуват да победят ИД, което не е възможно без войска на терен. Те водят половинчата политика. Проблемът е, че Турция се интересува от това да запази Ердоган на власт. Това означава, че техният противник не е Асад, а кюрдите. Те са компактно мнозинство.

Най-големият етнос в Близкия Изток, който няма държава. В Турция се получава етнически конфликт между турци и кюрди. Това е опасен конфликт за самите турци. Европа не спи. Това, което Меркел каза, че няма горна граница за бежанците, това е огромна грешка. Оказа се, че само ¼ от бежанците са сирийски граждани, а останалите са икономически бежанци. Никой не съм чул да говори, че 85 хиляди бежани са от Албания, Косово, Сърбия. Европа е обявила страните за сигурни държави. Лутането на Европа е европейско, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8045 |10.10.2015 Кючуков: Почивка за ИДИЛ, докато Турция бомбардира кюрдите, Русия – сирийската опозиция, а САЩ – Асад . 39| 9020 |05.10.2015 Алекс Алексиев: Путин провокира руските мюсюлмани с бомбардировките в Сирия . 3| 5517 |27.09.2015 Алекс Сърчаджиева: Без Иван няма живот . 17| 6524 |30.08.2015 Патрирахът отказа да поздрави миряните за празника на катедралата “Св. Александър Невски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads