Реклама / Ads
16| 16064 |13.10.2015 НОВИНИ

Вижте във Фрог идеите на Бъчварова за реформа в МВР

.
Поредните идеите за реформа в МВР на Румяна Бъчварова на този етап не намират подкрепа сред подчинените й. Те се страхуват, че всички предприети действия няма да доведат до намаляване на администрацията и съответно до икономии. Фрог успя да се запознае с основните предложения за промяна.
 

На първо място ще се създаде Държавно предприятие „Административни и електронни услуги“. В него се предвижда да има Управителен съвет, управител и куп чантаджии. По всяка вероятност служителите ще се причисляват към трета категория труд. При промяната обаче на всички трябва да се изплатят обезщетения. Предвижда се във въпросното Държавно предприятие да преминат отговарящите за информационните системи, свръзки, документи за самоличност, регистрация на МПС , и други подобни неполицейски  дейности. 

 

Предвижда се още Дирекция „Специална куриерска служба“ да се  махне  от МВР  и служителите да  преминават под шапката на  Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ /. Те също ще са  трета категория труд. Преди това следва да се изплатят дължимите им обезщетения при напускане. По информация на високопоставени източници в МВР, реално в системата не се е съкратила администрацията, а се увеличила. С последните промени на Правилника за устройство и дейността на МВР, централните структури са се увеличили. От една администрация в МВР  се създадоха нови две-обща и специална. Така на практика  Дирекция КИАД , която е  с един директор и пет началника на отдели, беше закрита и на нейно място бяха създадени две нови дирекции- ДАП  и ДКАО, които вече освен директори имат в структурата си и зам.- директори и общо 9 нови отдела с началници. Ченгетата се майтапят, че от тази административна реформа  няма свободни места в сградата на министерството.

 

Всички с нетърпение очаквали спешно да се измисли трета администрация в МВР . Тя  щяла да се запълни от служители, които едновременно ще получават пенсия и заплата по реда на изменения Кодекс  за социално осигуряване. За да се спаси МВР , полицаите предлагат да се отвори сметка и да се събират средства с DMS  и текст: „Спаси Бъчварова“. Те са категорични, че щом финансовият министър Владислав Горанов се е захванал с ведомството, това означава, че КОЙ има личен интерес от това да го докара до пълен крах.

 

Според Бъчварова привилегиите ще се запазят само за ченгетата на улицата. Куриозното е, че в момента от МВР си тръгват масово не хората, които търкат бюрата по цял ден, а именно униформените.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9230 |13.10.2015 Н. Радулов пред Фрог: Полицаите нямат вече и прах, за да взимат отпечатъци . 7| 4778 |12.10.2015 Само във Фрог: Мъж-фантом ограби над 50 магазина в София . 14| 5432 |12.10.2015 Ченге пред Фрог: Участвам в 4 полицейски пиар акции, но няма хартия да ги отчета . 4| 4506 |08.10.2015 Дариткова: Много са идеите на Москов, но са без реализация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads