Реклама / Ads
15| 21140 |08.08.2017 НОВИНИ

Арман Бабикян за Фрог: Нацията е неграмотна, щом като имаме такива премиери

.
Арман Бабикян
Да публикуваш управленската си програма в месеца, в който почти всички хора са в отпуск, да демонстрираш желание за изпълнение на програма след като вече си сключил коалиционно споразумение, говори за отбиване на номера. Това коментира пред Фрог нюз политологът Арман Бабикян.
 

Нормалната логика е един кабинет да дойде на власт с програма, зад която застава, за да може когато един парламент гласува в полза на едно правителство да знае, че не гласува просто заради удоволствието на един човек, или от съчетанието от интереси на няколко партии с персонални назначения по отделни министерства, а гласува за изпълнението на политически проект за програма за управление.

 

Очевидно България като парламентарна република за пореден път избра кабинет, който е съгласуван на база кой има повече хора в Народното събрание и кой на кого е симпатичен.

 

Програмата на Реформаторите беше огромен ферман. Някои каза ли каква част от тези точки са изпълнени и каква част не. Някой каза ли защо не са изпълнени? Същото наблюдавахме с по-предното правителство. Никой няма намерение да реализира точките от управленската програма. На власт сме заради самата власт, а дали ще се случи нещо от обещаното, е все тая. Понеже вече никой не вярва в това и никой не държи сметка.

 

Факт е, че суверенът в лицето на българския народ и парламентът като негов представител също не проявяват минимален интерес да видят дали една управленска програма се изпълнява. Нито един народен представител от управляващата партия не изпитва свян, за да попита от името на своите избиратели дали точка Х е изпълнена, кога ще се изпълни, защо не се изпълнява и как така не е планирана в бюджета за догодина.

 

От време на време се появява един напечен човек, който обяснява, че няма безработица, и че не работят мързеливите и неграмотните. Неграмотна е нацията след като имаме такива министър-председатели. Когато 2 млн. души са се изселили от тази страна, защото или няма работа, или няма справедливост, или няма бъдеще за децата, е лесно да се похвалиш с липса на безработица. След няколко месеца можеш да се похвалиш, че вече няма престъпност. Накрая може да се похвалиш, че в страната са останали само членовете на ГЕРБ. Това е цинизъм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5014 |07.08.2017 Румяна Ченалова пред Фрог: Целта е делото срещу мен да се гледа пред Специализирания съд . 5| 7204 |04.08.2017 Само във Фрог: Столични училища „посадили“ дървета повече от тези в Борисовата, прокуратурата ги нищи . 2| 9846 |04.08.2017 Само във Фрог: Валентин Радев военизира МВР . 3| 10901 |02.08.2017 Ант. Василева за Фрог: Българи тръгват за зелен хайвер в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads