Реклама / Ads
3| 4470 |13.03.2017 НОВИНИ

Бабикян: Предизборната сергия с обещания изглежда лява

.
Арман Бабикян
”Предизборната сергия с обещанията изглежда изключително лява. Тук имам предвид и ГЕРБ, и БСП, и Патриотичния фронт. Изключително леви обещания. Всички се занимават със социални грижи. За икономика се говори пътьом - чрез икономика ще ви увеличим заплатите.” Това заяви политологът Арман Бабикян.
 
"Една от двете големи партии ще има с два гласа повече. Едната от двете може да избърза и да се опита да направи правителство, но според мен БСП е в доста сериозна изолация. Практически може само с ДПС да се коалира, а като че ли не го желае", заяви Димов.

Бабикян допълни, че предизборната ситуация и обещанията, дадени по време на капманиите, са предимно свързани със социални теми.

Бабикян и Димов коментираха пред Bulgaria ON AIR и декласираните роми и идващото ново политическо време.

"Никой не говори за седемстотинте хиляди декласирани роми. Това е тема, която явно се избягва в българската политика. А това е начин България да стане по-богата - нещо от перото разходи ще влезе в перото приходи, ако поне 300 хил. роми се социализират", каза Бабикян.

От своя страна Димов заключи, че настройването към новото политическо време е ключово за оцеляването на партиите.

"За мен основният проблем е това, че те все още живеят в едно отминало политическо време. Само тези партии, които успеят да се настроят към идващото ново време, ще оцелеят. "
Сред темите, които обсъдиха бе ситуацията с мигрантите.

"Преди 100 години България е била по-готова да посрещне мигранти, говоря за баба ми и дядо ми. Изглежда тогава не е имало проблем и държавата ни се е справила много добре. И хората са посрещнали нещата много добре, и всички са благодарни за това. А сега не можем да се оправим," коментира Бабикян.

Нено Димов защити идеята, че типът миграция е различен, а и времената са различни. "Бягаш от война дотам, докъдето спира войната, а не до Германия", посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4106 |24.02.2017 Зам.-главният секретар на МВР: Ще има ожесточения в предизборната кампания . 0| 3537 |24.02.2017 Стартира предизборната кампания . 2| 3993 |08.02.2017 Арман Бабикян: Държавата узурпира правата и парите ни . 2| 3703 |07.02.2017 БСП изключи ромските партии от предизборната си коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads